Americká speváčka Katy Perry zverejnila názov svojho nového albumu, ktorý sa však nepáči dreampopovej dvojici Beach House. Tá totiž vydala v januári nahrávku s názvom 'Teen Dream', zatiaľ čo Perry tú svoju nazvala 'Teenage Dream'. Podľa speváčky dua Victorie Legrand to bude miasť ich fanúšikov.

"Nemôžem tomu uveriť. Asi by sme tiež mali zložiť skladbu o bozkávaní sa dievčat," napísala na sociálnej sieti Twitter. Na stránke albumu v online encyklopédii Wikipedia.org sa objavil text, "Album slečny Perry nemá na úžasné duo Beach House a ich kritikmi chválenú nahrávku Teen Dream. Bude pre ňu náročné prekonať také majstrovské dielo". Tento komentár však bol podľa portálu Spinner.com zo stránky vymazaný.

Nový album Katy Perry sa má do predaja dostať 24. augusta.

Duo Beach House vydalo svoju tretiu štúdiovku 'Teen Dream' 26. januára na prestížnej americkej nezávislej značke Sub Pop. Album produkoval Chris Coady, ktorý má na konte spoluprácu s Yeah Yeah Yeahs, TV on the Radio či Massive Attack. Spolu s albumom vyšlo v špeciálnej edícii aj DVD, na ktorom sa nachádzajú videoklipy ku všetkým desiatim piesňam. Kritici z radov NME, Pitchforkmedia či Allmusic.com album ohodnotili veľmi vysokým známkami.


Beach House - Zebra at Pitchfork TV

Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/katyperry

Súvisiaci interpreti: Katy Perry