Slovenský spevák Miro Jaroš vydáva nový singel s názvom Dole hlavou. Nahrávka, ktorá prichádza po úspešných piesňach 'Na dne mora' a 'Bez siedmeho neba', je predzvesťou nového albumu. "Chcel som urobiť pohodovú letnú pesničku a taká sa aj podarila. Melódiu som napísal ešte ako dvanásťročný, textovo som ju dokončil až nedávno. Je o divých včelách, čerešňovom sade, o tom, ako fajn sa dá visieť zo stromu a vypnúť," hovorí Miro o piesni, ktorá vychádza v rádiovej aj akustickej verzii.

"Mal som chuť experimentovať, hudobne sa posunúť inam a tak sme v pesničke použili malú gitarku - gitalele. Vokály naspievala Michaella a Katka Koščová," vysvetľuje ďalej spevák, ktorý podľa vlastných slov verí, že sa na ľudí pri počúvaní tejto pesničky nalepí toľko pozitívnej energie, koľko mali oni, keď ju tvorili.

K piesni vznikla aj séria fotografií, ktoré nafotil Marcel Melicher a graficky ich upravil Adrián Macho. Zobrazujú Jaroša visiaceho dole hlavou zo stromu, či bežiaceho po zakvitnutej lúke.

Miro Jaroš debutoval v roku 2005 nahrávkou 'Exoterika', po ktorej v roku 2008 nasledovala 'Tlaková níž'. Tretí album, ktorý spevák momentálne pripravuje so svojím producentom Vladom "Randy" Gnepom, by mal vyjsť na jeseň tohto roku.

Ďalšie informácie prináša spevákova oficiálna stránka www.mirojaros.sk a jeho Facebook profil Facebook.com/mirojarosmusic.

--
Zdroj: SITA
Foto: M. Melicher (grafika: Adrian Macho, dotique.sk)

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš