Headlinerom hudobného festivalu Toto Je Hip Hop, ktorý sa uskutoční 2. a 3. júla v Hornej Strede pri Piešťanoch, bude americký raper Nas. Okrem Nasa na festivale vystúpia aj Orion, Vladimir 518, James Cole, Hugo Toxxx, DJ Mike Trafik, Čistychov, Moja Reč, Vec, Zverina, AMO, H16, DNA, Turbo Boost a Dramatikz.

Raper Nas pochádza z newyorskej štvrte Queensbridge a svoj debut Illmatic vydal v roku 1994. Tento album považuje väčšina kritikov rovnako ako aj fanúšikov za jeho vôbec najlepší a taktiež aj za jednu z najdôležitejších nahrávok v histórii hip-hopu.

V súčasnosti má Nas na svojom konte už deväť sólových albumov, pričom posledné dva vyvolali v USA veľkú vlnu kontroverzie a diskusií.

V roku 2006 vydal Nas, vlastným menom Nasir bin Olu Dara Jones, album s názvom Hip Hop Is Dead, na ktorom kritizoval vtedajší stav hip-hopu. O dva roky neskôr nahral zatiaľ svoj posledný sólový album, ktorý sa mal pôvodne volať Nigger, avšak nakoniec zostal nepomenovaný. V utorok 18. mája sa na pulty obchodov dostal Nasov spoločný album s najmladším synom reggae legendy Boba Marleyho Damianom Marleym s názvom Distant Relatives.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: AMO, Čistychov, Dna, Dramatikz, H16, Moja Reč, Nas, ORION, Vec, Zverina