Otec britskej speváčky a skladateľky Amy Winehouse sa rozhodol nasledovať svoju dcéru v hudobnej kariére. Mitch Winehouse vydáva vlastný album, na ktorom bude spievať. Nahrávka s názvom Rush Of Love obsahuje jedenásť swingových skladieb. Autorom štyroch piesní je Tony Hiller, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad s dvojicou Sonny a Cher alebo Eltonom Johnom. Album by mal vyjsť už v júni.

Päťdesiatdeväťročný otec držiteľky piatich prestížnych hudobných cien Grammy priznal, že o vydaní albumu premýšľal už niekoľko rokov. "Amy a ja sme sa o mojom albume bavili už pred šiestimi alebo siedmimi rokmi. Vtedy však nebol ten správny čas, lebo Amy na tom nebola najlepšie," prezradil bývalý taxikár. Zároveň priznáva, že nahranie albumu je vo veľkej miere aj zásluhou jeho slávnej dcéry.

"Zarábam na tom, že som otec Amy? Pripúšťam, že ak sa bude album predávať, tak áno. Ale to nie je dôvod, prečo to robím," povedal. "Nedá sa poprieť, že by som žiaden album nevydal, keby som nebol jej otec, to je fakt. Ak by to však nebolo dobré, niekto by ma po piatich minútach v štúdiu stopol a povedal: 'Mitchell, toto nie je pre teba, nevieš spievať'," dodal.

Podľa biografie Amy Winehouse to bol práve jej otec, veľký milovník jazzu, kto ju inšpiroval k tomu, aby sa stala speváčkou. Doma si údajne neustále spieval skladby od Franka Sinatru a ďalších legendárnych umelcov. Amy to od neho veľmi rýchlo pochytila a učiteľky v škole mali čo robiť, aby ju dokázali udržať v tichosti.



Amy Winehouse má na svojom konte dva štúdiové albumy - debutový s názvom Frank (2003) a druhý Back to Black (2006). Aktuálne pripravuje svoju tretiu nahrávku, ktorá by mala vyjsť koncom roka. "Už som počul aj nejaké skladby. Píše ich väčšinou zo svojich vlastných skúseností a veľa z nich je trpkých, to je ten problém. Nechcem, aby mala pocity úzkosti a depresie, keď skladá album. Je to dvojsečná zbraň, lebo chcem, aby ho vydala, len bez toho hnevu a smútku," uzavrel otec talentovanej hudobníčky.

Informáciu zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Mitchwinehouse.co.uk

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse