Vitajte na konci sveta je názov siedmeho albumu skupiny Desmod. Prinesie typický štýl Desmodu a texty orientované na tematiku vzťahov a životných príbehov. "Album je podľa mňa zase posunutý o kus dopredu - čo sa týka nástrojov aj textov. Či je náš najlepší, ukáže až čas a fanúšikovia," povedal na tlačovej besede v Nitre spevák Kuly. Krst prebehne už zajtra (3.6.) v bratislavskom MMC (ex-Babylon), krstným otcom by mal byť kňaz, ktorý je kamarátom kapely.

Podľa informácií z oficiálnej stránky Desmod.sk na koncerte okrem starých hitov zaznejú už aj "nejaké tie nové veci" a navyše návštevníci koncertu budú svedkami odovzdávania platinových platní za CD a DVD album 'Symphomusiq tour'. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal, prípadne na mieste v deň koncertu.

CD nosiče s novým albumom sú momentálne vo výrobe mimo územia Slovenka, obal pripravili fotograf Martin Frimer a grafik Roman Martinec. Prvý singel s názvom Nemusíš sa báť mal svoju premiéru pred niekoľkými dňami a v súčasnosti už rotuje v komerčných rádiách.

Nový album kapela Desmod predstaví na koncertnej šnúre od 9. do 16. novembra, prvý koncert odohrá doma v Nitre. Šnúru absolvuje spolu s legendárnou skupinou Nazareth. Členovia oboch kapiel začiatkom mája vo Viedni absolvovali spoločné fotenie, počas ktorého došlo vôbec k prvému vzájomnému stretnutiu.

Album Vitajte na konci sveta sa volá podľa jednej z pesničiek. "Dá sa to pochopiť rôzne - koniec sveta nemusí byť len zánik ľudstva a všetkého okolo, ale aj niečoho vlastného a začiatok niečoho nového," povedal Kuly. Nahrávka začína introm a končí piesňou 'Kráľovstvo nebeské', pomenovanou podľa známeho filmu Ridleyho Scotta. Podľa Kulyho nesie v sebe niečo "filmové". Ktoré skladby by sa mohli stať hitmi, Desmod zatiaľ odhadnúť nevie. Ich známym sa však najviac páčia tituly 'Za tebou', 'Vojna slov' a 'Strom'.

Skladby boli hotové skôr ako texty, ktorým sa venoval Kuly s gitaristom Richardom Synčákom priamo v štúdiu. "Tvorili sme ich podľa toho, aká atmosféra išla z pesničiek," povedal Kuly. "V štúdiu sme bývali zatvorení až do rána, zjedli sme tam strašne veľa sladkostí, čoho dôkazom je to, že každý z nás pribral," dodal s úsmevom.

Vydavateľstvo Universal Music si je isté úspechom albumu. "Trúfam si povedať, že je to najlepší album skupiny Desmod, má neuveriteľnú energiu, chlapci sa akoby trochu aj posunuli ďalej vo svojom vývoji a akceptovali svetové trendy," zhodnotil Rado Mešša z vydavateľstva.

--
Zdroj: SITA, Desmod.sk, pm
Foto: Martin Frimer - Desmod.sk

Súvisiaci interpreti: Desmod