Český pesničkár Tomáš Klus sa po zisku dvoch ocenení v rámci prestížnej ankety Anděl 2009 a cien TV Óčko v kategórií spevák roku, sústreďuje na svoj najnovší album 'Hlavní uzávěr splínu'. Práve z neho je videoklip ku piesni 'Přičichnutí alergikovo', ktorý sa zaoberá nielen politickými témami.

"Obdobie alergií je najlepším časom pre zmenu. Chcel by som preto vyslať všetkým ľuďom správu, že som začal používať hlavu - a to nielen pri premýšľaní o svojich šťastných-nešťastných láskach, ale aj o cti, pokore, bojovnosti a tragickosti všetkého navôkol," uviedol Tomáš Klus na margo videoklipu.

"Je najvyšší čas prebudiť sa zo zimného spánku, pretože pod tou našou zamatovou perinou to začína poriadne zapáchať," dodal.

Natáčanie prebiehalo na letisku v Milovicích, pričom sa snaží obsiahnuť obdobie rokov 1986-2010, ktoré predstavujú celý život obľúbeného českého pesničkára. Okrem iného sa vo videu objavia aj Václav Havel, Karel Kryl, federácia, Pendolíno, Kolja a viacero politických a apolitických subjektov.


Tomáš Klus - Přičichnutí alergikovo

Tomáš Klus sa v rámci svojich letných koncertov predstaví na festivale Colours Of Ostrava, Votvírák, Benátska noc, Okoř, Mezi ploty či O2 Open Air festival.

--
Zdroj: Sony Music
Foto: Tomasklus.cz

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus