V obci Podhájska v okrese Nové Zámky sa v dňoch 16. a 17. júla uskutoční 4. ročník festivalu Podhájska Fest. Vlani sa ukázalo, že ľudia z Podhájskej a okolia majú o hudbu záujem. Možno aj preto, že Podhájska Fest nie je typickým letným festivalom. Futbalové ihrisko v obci sa totiž počas uplynulých troch ročníkov na jeden deň zmenilo na veľký piknik - pódium, stánky, obláčiky na gýčovo modrej oblohe, príjemný trávnik na posed, nafukovacie atrakcie pre deti a k tomu populárne domáce kapely.

Tento rok si festivalovú atmosféru v Podhájskej budete môcť vychutnávať hneď dva dni. V piatok 16. júla si na svoje prídu milovníci hip-hopu. Skupina AMO, DJ Viktor Hazard a Decko majú pre fanúšikov špeciálny letný program s názvom Spokojní. Okrem nich sa do Podhájskej chystajú aj Čistychov + Mišo Biely, Dramatikz, H16 + Grimaso, Kali + Lubeck, Dvojitý Postup, Phantoms Crew a DJi Payo a Frankie.

Sobota 17. júl bude na futbalovom ihrisku v Podhájskej venovaná predovšetkým rockovým nadšencom. Večerným headlinerom bude kapela IMT Smile, ktorá na festival príde v plnej sile. Bratia Táslerovci sľubujú veľkú šou aj s perkusionistom a saxofonistom. Na náhodu iste nič nenechajú ani muzikanti z kapely Hex, ktorí nahrávajú nový album. Pódium bude patriť aj ďalším obľúbeným kapelám ako U.K.N.D., Smola a hrušky, Metropolis a La3no Cubano, či mladým rockerom The Paranoid, Zoči Voči, Neverback a S.C.O. Ozdobou sobotného programu bude anglická formácia Maslow, ktorá si dá po vlaňajšku na Podhájska Feste repete.

Leto sa začína a konečne o tom svedčí aj počasie. Víkend 16. a 17. júla v malebnom prostredí Podhájskej si môžete užiť počas dvoch dní, na návštevníkov navyše čaká praktický darček - pri vstupe do areálu nedostanú len náramok na ruku, ale aj energetický nápoj.

Redakciu Hudba.sk informovala Nikoleta Kováčová, PR manažérka festivalu. Ďalšie informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.podhajskafest.sk.

--
Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: IMT Smile