Speváčka Katy Perry dobyla so skladbou California Gurls americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Je to prvý singel z jej očakávanej tretej štúdiovky 'Teenage Dream', ktorá v USA vyjde 24. augusta. V piesni hosťuje známy raper Snoop Dogg, pričom podľa samotnej Perry je skladba oslavujúca Kaliforniu priamou odpoveďou na hit 'Empire State of Mind'. V nej Jay-Z a Alicia Keys ospevujú ich rodný New York.

Katy Perry sa už rebríček Billboard Hot 100 v minulosti podarilo dobyť. Na čelo sa v roku 2008 dostala s megahitom 'I Kissed a Girl', ktorý odštartoval jej zatiaľ úspešnú kariéru.

Minulotýždňová jednotka, pieseň 'OMG' od dvojice Usher a will.i.am, spadla na druhé miesto. Rovnako ako pred týždňom je na trojke mladý hip-hopový hudobník B.o.B s piesňou 'Airplanes', ktorú nahral s Eminemom a speváčkou Hayley Williams z kapely Paramore. Nič sa nezmenilo ani na štvrtej priečke, kde je opäť Kesha s letným hitom 'Your Love Is My Drug'. Prvú päťku uzatvára dvojica Travis McCoy a Bruno Mars so singlom 'Billionaire'.

Singlový rebríček Billboard Hot 100 (31. mája 2010 - 6. júna 2010):

1. Katy Perry featuring Snoop Dogg - California Gurls
2. Usher featuring will.i.am - OMG
3. B.o.B featuring Hayley Williams a Eminem - Airplanes
4. Kesha - Your Love Is My Drug
5. Travie McCoy featuring Bruno Mars - Billionaire
6. Taio Cruz featuring Ludacris - Break Your Heart
7. Lady Gaga - Alejandro
8. B.o.B featuring Bruno Mars - Nothin' On You
9. Black Eyed Peas - Rock That Body
10. La Roux - Bulletproof

Informácia pochádza z webovej stránky Billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/katyperry

Súvisiaci interpreti: Katy Perry