Na čelo britského albumového rebríčka sa dostala domáca skupina Oasis s kompiláciou Time Flies… 1994-2009 (2010). Touto nahrávkou obsahujúcou na dvoch diskoch až 27 skladieb kapela bratov Gallagherovcov už po tretí raz zrekapitulovala svoju kariéru. Svoje pôsobenie na scéne ukončili Oasis v auguste 2009 po jednej z mnohých hádok medzi súrodeneckou dvojicou. Liam Gallagher spočiatku tvrdil, že odchodom Noela Oasis nekončia, no neskôr potvrdil, že nový materiál už nebude vydávať pod značkou tejto legendárnej kapely.

Na druhom mieste v rebríčku je piaty soundtrack k televíznemu seriálu Glee s podtitulom 'Journey to Regional'. Aj keď v UK Charte soundtracky nemôžu bodovať, v prípade, že má hudba k filmu iba jediného interpreta (v tomto prípade Glee cast - hercov a herečky zo seriálu), do rebríčka vstúpiť môže.

Na tretej priečke je opäť kanadský spevák Michael Bublé s albumom Crazy Love (2009). Z deviatky na štvorku postúpil výber skladieb legendárneho Glenna Millera s názvom The Very Best Of a na päťke sú RAF Squadronaires, ktorí albumom 'In The Mood: The Glenn Miller Celebration' oslavujú jeho tvorbu. Glennovi Millerovi sa tak do Top 5 rebríčka podarilo dostať dokonca dvojnásobne napriek tomu, že je už viac ako 65 rokov po smrti.

Obrovský prepad zaznamenala americká speváčka Christina Aguilera, ktorá bola s nahrávkou Bionic (2010) v predchádzajúcom vydaní na jednotke. V aktuálnom UK Charte sa prepadla až na 29. miesto.

Top 10 britského rebríčka albumov (13. júna 2010 - 19. júna 2010):

1. Oasis - Time Flies… 1994–2009
2. Glee: The Music, Journey To Regionals
3. Michael Bublé - Crazy Love
4. Glenn Miller - The Very Best Of
5. RAF Squadronaires - In The Mood: The Glenn Miller Celebration
6. Alicia Keys - The Element Of Freedom
7. Billy Joel - Piano Man: The Very Best Of
8. Lady Gaga - The Fame
9. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
10. Mumford & Sons - Sigh No More

Informácie zverejnila webová stránka www.bbc.co.uk/radio1.

--
Zdroj: SITA
Foto: Oasisinet.com

Súvisiaci interpreti: Oasis