Presne 24 hodín pred svojim druhým tohtoročným vystúpení v rámci 15 rokov Tour 2010 (1995 – 2010) na Topfeste v Novom Meste nad Váhom skupina Inekafe v piatok 2. júla pokrstí nezvyčajne svoje nové dvojCD 'Best of – Najlepších 15 rockov'. Stane sa tak v Party električke v Bratislave, na ktorej jazde sa môžu fanúšikovia kapely zúčastniť zadarmo. Stačí byť v správnom čase na správnom mieste.

Party električka je nová séria unplugged koncertov, ktorú štartuje ako prvá kapela práve Inekafe. Časový priestor počas jazdy od Šafárikovho námestia (odkiaľ električka odchádza o 20:30) po električkový tunel bude vyhradený pre živé vystúpenie kapely, takže okrem krstu na akcii odzneje aj niekoľko skladieb v akustických verziách naživo.

Na druhý deň, v sobotu 3. júla Inekafe vystúpi na Topfeste v Novom Meste nad Váhom na hlavnom pódiu o 20:00. Spolu s kapelami Status Quo a Kabát bude patriť medzi troch headlinerov večera. Svoje krátke festivalové turné k "bestofke" zavŕši hneď na druhý deň a to v nedeľu 4. júla v Prešove na festivale Dobrý festival, ktorý ako headliner festivalu aj uzavrie koncertom so začiatkom o 22:00. Na oboch festivaloch bude mať Inekafe aj svoj vlastný stánok s bohatým výberom merchandise (CD, MC, DVD, tričká, mikiny, šiltovky, plagáty, odznaky, nálepky a pod.), pri ktorom ešte pred samotným nástupom na festivalové pódiá absolvuje aj hodinovú autogramiádu a fotosession s fanúšikmi, vždy so začiatkom o 17tej hodine.

Skupina Inekafe, ktorá v januári 2010 po rokoch odmlky ohlásila svoj comeback, oslavuje v roku 2010 už 15 rokov svojej existencie a 24. mája pri tejto príležitosti vydala kompiláciu Best of – Najlepších 15 rockov. Prvé CD s názvom "Originals" obsahuje 24 skladieb, z toho 17 singlov zo všetkých šiestich albumov kapely, ktoré doplňujú 4 staré skladby vydané ešte na demo nahrávkach 'Situácia' a 'Kachny' . Prvý disk obsahuje aj 3 nové skladby – 'Keby prachy z neba padali', pilotný singel k výberovke 'Déjá vu' a aktuálny singel 'Mojich najlepších 15 rockov'.

Druhé CD nazvané "Unplugged" obsahuje 10 skladieb v akustickom prevedení, z toho 8 pesničiek, na nahrávanie ktorých si kapela prizvala rôznych hostí (napr. bratia Táslerovci z IMT Smile, Zuzanu Smatanovú, dychárov z Polemicu a mnohých iných), ktoré dopĺňajú 2 skladby z minuloročného koncertu vo vypredanej Incheba arene v Prahe, ktoré už vyšli na DVD 'Live in Praha'. Súčasťou exkluzívneho obalu je aj 16-stranový booklet, v ktorom členovia kapely podrobne spomínajú na okolnosti za akých jednotlivé skladby vznikali a aké spomienky ich na ne viažu.

Po pilotnom singli k výberovke s názvom Déjá vu, ktorý vyšiel na jar tohto roku, je aktuálnym druhým singlom z tohto albumu skladba s príznačným názvom Mojich najlepších 15 rockov a to hneď v dvoch verziách: v klasickom prevedení a v unplugged prevedení.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér kapely Roman Fecko. Viac info na www.inekafe.sk.

Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Inekafe