Skupina Lavagance nakrútila videoklip k piesni Blood, ktorá pochádza z ich ostatného albumu I Like This Temper (2009). Nakrúcanie živých zíberov prebehlo v prostredí banskobystrického klubu Ministry of Fun. Výsledné dielo však vznikalo takmer tri mesiace. Režisér Braňo Vincze pri jeho tvorbe použil aj projekciu, 3D efekty a členov kapely odel do futuristických kostýmov.

Svoju ruku k dielu priložila aj štylistka Pavlína Mrvová a vo videoklipe účinkuje okrem iných aj Anička zo Street Dance Academy či niekoľko modeliek.

"Tento klip je poslednou vecou v rámci promo balíka pre zahraničie," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA gitarista skupiny Smasho. Videoklip bude mať premiéru v piatok 2. júla popoludní.

Smasho uviedol, že Lavagance majú takmer hotový i ďalší klip, konkrétne ku skladbe Young, Talented and Gone z albumu Divine Darkness (2009), ktorý si robili vo vlastnej réžii. Skupina už začala pracovať aj na novom štúdiovom albume, ktorého termín vydania Smasho predbežne vytýčil na jeseň 2011. "Už sme začali s prípravou. Robíme demá, ktoré počúva aj Eddie Stevens a nové veci s ním konzultujeme," poznamenal gitarista.

Eddie Stevens, ktorý je známy najmä spoluprácou so skupinou Moloko, so speváčkou Róisín Murphy, Zero 7, Freak Power, ale najnovšie aj Janou Kirschner, kapele Lavagance produkoval zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku I Like This Temper (2009). Všetky skladby tohto albumu pochádzajú z predošlých albumov kapely, avšak boli kompletne prearanžované a nanovo nahrané do úplne inej, novej podoby. Tento počin však sám Smasho označil ako experiment a nová štúdiovka bude podľa neho vyzerať inak.

Album 'I Like This Temper' si ľudia môžu stiahnuť na portáli T-musiccity.sk. Na tejto webovej stránke sú dostupné aj predchádzajúce nahrávky Lavagance - debutové EP 'Back to Attraction' (2006), album 'Orthodox Experience' (2007) i nanovo remastrovaný 'Divine Darkness', ktorý vyšiel 1. apríla 2009.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lavagance