V piatok, 2. júla, si mohli fanúšikovia populárnej skupiny Inekafe vychutnať krst výberového albumu 'Best of – Najlepších 15 rockov' v netradičnom priestore, ktorý sa postaral o unikátnu atmosféru piatkového večera.

Spomínaným netradičným priestorom bola Party električka, ktorá po Bratislave jazdí každý piatok večer. Svoju prvú jazdu absolvovala 4. 6. 2010 a vychutnávať si ju záujemcovia môžu až do 30. 9. 2010. V rámci tohto projektu vznikla aj myšlienka série unplugged koncertov. A práve Inekafe sú prvou kapelou, ktorá túto akciu odštartovala. Množstvo nadšených fanúšikov zaplnilo Šafárikovo námestie už hodinu pred príchodom električky, ktorú následne o 20:30 privítali búrlivým potleskom. Ešte búrlivejšie však boli reakcie tých, ktorí sa do električky nedostali a bola ich žiaľ väčšina.

No zopár šťastlivcov si vychutnalo nezabudnuteľnú jazdu so svojimi idolmi, počas ktorej si spolu s kapelou zaspievali hneď niekoľko hitov v unplugged prevedení. Snáď najsilnejšia vlna emócií sa električkou prehnala počas skladby 'Ďakujeme vám', ktorá v tej chvíli evokovala vďaku fanúšikov, že sa mohli zúčastniť tohto netradičného projektu a zároveň vďačnosť kapely za skvelú atmosféru.



Vyvrcholením bol očakávaný krst výberového albumu 'Best of – Najlepších 15 rockov'. Role krstného otca sa zhostil vodič Party električky, ktorý tento vytúžený comebackový nosič pokrstil motorovým olejom so slovami, aby sa nosič predával tak, ako sa olej leje.

Party jazda zakončila svoju zhruba polhodinovú trať znova na Šafárikovom námestí, kde na jej príchod čakali fanúšikovia, ktorí chceli ešte aspoň raz vidieť svojich obľúbencov a vychutnať si aspoň nadšené reakcie tých šťastnejších.

Party električka bude po Bratislave premávať aj naďalej. Najbližšie sa fanúšikovia dobrej hudby môžu prísť pozrieť na kapelu Vetroplach, ktorá si svoju jazdu užije 17. júla a 30. júla si v nej svoje unplugged skladby zahrá skupina Billy Barman.

--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Táňa Bérešová

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Inekafe, Vetroplach