Speváčka Dara Rolins chcela ešte pred Vianocami vydať sólový tanečný album. Plány zmenila tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomrel muž. "Nejde to. Na to musíte byť v pohode," povedala speváčka v rozhovore pre český denník Blesk s tým, že poslucháči duševnú nepohodu veľmi ľahko dokážu z piesní rozoznať. "Kedy to zase pôjde, neviem," doplnila.

Taktiež zrušila naplánované koncerty a niektoré pracovné plány. "Neprejde sekunda, aby som to stále nemala pred očami. Veľmi si prajem, aby som sa toho strašného zážitku dokázala v živote raz zbaviť. Je to to najhoršie, čo ma v živote doteraz stretlo," dodala. Dara Rolins po tragédii odletela spolu s dcérou do zahraničia. "Sme v Bulharsku. Celé to bolo naplánované v snahe dostať deti na vzduch a preč zo stresu," vysvetlila pre spravodajský portál iDNES.cz manažérka speváčky Eva Skallová, ktorá ju sprevádza spolu s dcérou Charlottou.

Rozhodnutie opustiť Česko bolo najmä v záujme Rolinsovej dcéry Laury, pre ktorú bolo skrývanie sa pred verejnosťou veľmi náročné. Nie je známe, kedy sa plánuje vrátiť do Česka. Keďže ju polícia z ničoho neobvinila, netrvá ani na jej prítomnosti. Vyšetrovanie stále pokračuje, v súčasnosti hľadajú svedkov, ktorí by do prípadu mohli vniesť jasno.

K zrážke terénneho auta, ktoré viedla Dara Rolins, s motocyklom došlo v sobotu 10. júla v pražskom Šáreckom údolí. Motocyklista sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť viac ako 40 km/h, sa údajne v zákrute snažil vyhnúť jame na úzkej ceste a cyklistovi. Čelne sa však pritom zrazil s autom, ktorý šoférovala 37-ročná Rolins. V aute údajne sedela aj speváčkina dcéra.

Niekoľko dní po nehode napísala Dara Rolins vdove po mužovi sústrastný list. "Je mi neskutočne ľúto, čo sa pri nehode stalo a ako nezvratne to zmenilo váš život i život mojej rodiny. Na tomto mieste cítim, že je potrebné vás uistiť, že sa nebudem vyhýbať akejkoľvek zodpovednosti, ktorá z vyšetrovania tejto tragédie vyplynie," napísala v ňom. Speváčka vraj podľa denníka Nový Čas zvažuje finančnú kompenzáciu pre rodinu. V prípade, že ju označia za vinnú, dá rodine zosnulého milión českých korún (v prepočte viac ako 39-tisíc eur), uvádza sa na webovej stránke Cas.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Marianna Mihálkinová

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins