Speváčka a herečka Dorota Nvotová delí už zopár rokov svoj život medzi Slovensko a Nepál. Doma trávi leto, vo svojom druhom domove v Nepále zimu. Aj v tomto období je na Slovensku, priebežne pracuje na nových pesničkách, píše autobiografiu a do plánov na letnú sezónu si zaradila aj niekoľko koncertov. Nie veľa - jedno z jej zriedkavých vystúpení sa uskutoční už tento víkend na festivale Žákovic Open 2010 v Trenčianskych Bohuslaviciach.

Hudba je totiž pre ňu v tomto období v poradí dôležitosti zhruba na treťom mieste. Na prvom sú detské domovy v Nepále, o ktoré sa stará. Sirotám hľadá "adoptívnych rodičov" na Slovensku, ktorí potom prispievajú na ich výchovu a vzdelanie. Okrem toho o Nepále píše pre slovenské časopisy a aj tak získava prostriedky na pomoc opusteným deťom. Svoje aktivity už dlhodobo delí medzi Slovensko a Nepál.

"V dobe internetu môžem pracovať kdekoľvek. A darí sa mi. Samozrejme, ak za efekt darenia sa nepovažujem peniaze. Meriam to inými vecami, takže mám naozaj pocit, že sa mi darí," hovorí a o svojich hudobných plánoch dodáva: "Album by som chcela nahrať už niekedy teraz, ale nestíham, hoci sú skladby naň takmer hotové. Vyjde teda zrejme až na budúci rok."

Ďalšou prácou, ktorej sa začala venovať, je písanie knihy. "Dostala som zadanie, aby som napísala osobný príbeh o Nepále a naozaj chcem, aby v ňom bolo všetko. Aby to bol môj životopis v skratke, ktorý sa premietne práve v tejto krajine. Nepôjde samozrejme o cestopis, bude to vnútorné rozprávanie, ľudský príbeh herečky, ktorá sa na Slovensku na všetko vykašľala a odišla do Nepálu," usmieva sa. Kniha Doroty Nvotovej sa na trhu objaví začiatkom budúceho roka.



Redakciu portálu Hudba.sk informovala PR manažérka Eva Bacigalová.

Foto: Bobo Boška

Súvisiaci interpreti: Dorota Nvotová