Steve Hewitt, bývalý bubeník svetoznámych Placebo, sa 2. októbra predstaví vo viedenskom klube Szene so svojím novým projektom Love Amongst Ruin. Podporiť ho príde aj slovenská kapela The Swan Bride, pre ktorú to bude už druhý koncert v metropole Rakúska.

Love Amongst Ruin je najnovšie dieťa Steva Hewitta, dlhé roky aktívneho bubeníka a skladateľa v skupine Placebo. Steve sa pred dvoma rokmi rozhodol ísť vlastnou cestou a ako sa patrí - s novou kapelou vyrazí aj na turné. S prívlastkami ako "jedna z najexplozívnejších živých kapiel v roku 2010", ktoré mu udelila svetová tlač, sa vlastnej cesty rozhodne báť nemusí. V septembri vyjde kapele Love Amongst Ruin debutový album, ich prvé turné sa začne v októbri a viedenský klub Szene bude jedným z prvých miest v Európe, kde si partičku budete môcť pozrieť naživo.

Slovensko sa môže tešiť o to viac, že pri tom bude aj žilinská kapela The Swan Bride. Slováci, ktorí sa predstavia rakúskemu publiku po druhýkrát, opisujú svoj hudobný žáner slovami "punk aristocratic". Zviditeľnili sa v roku 2007 debutovým EP Monsters In Your Drawers, od tej doby absolvovali tri koncertné turné na Slovensku a v Českej republike. Hrali aj na väčšine slovenských festivalov (Pohoda, Hodokvas, Žákovic Open) a predstavili sa i fanúšikom Marilyna Mansona ako predskokani v rámci jeho Europe tour 2009. V máji 2010 si zahrali vo Viedni so slávnejšími Foals. Aktuálne je v predaji ich nový album s názvom 2.

Love Amongst Ruin + The Swan Bride
2. október 2010 - Viedeň, Szene

Koncert slovenskej kapely sa začne o 20:00, vstupenky v cene 20 eur sú v predaji v sieti Eventim.sk.


Love Amongst Ruin - So Sad (Fade)


The Swan Bride - Lonely Honeymoon in the Wasteland

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music. Viac info o koncertoch vo Viedni nájdete na Skalarmusic.at.

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride