Český slávik Karel Gott napokon nevystúpi na letnom festivale Červeník 2010 (6.-7. augusta, obec Červeník), kde mal odohrať koncert v sobotu 7. augusta. Dôvodom má byť porušenie dohody zo strany slovenských organizátorov, ktorí pre zvýšený záujem presunuli podujatie z obecného amfiteátra na miestne futbalové ihrisko.

"Po oznámení, že Karel Gott vystúpi na tomto festivale, sa pre veľký záujem Gottových fanúšikov usporiadateľ rozhodol premiestniť koncert z amfiteátra na futbalové ihrisko. Tým bola porušená /zmenená/ pôvodná dohoda, ktorá mala nadväznosť na zmluvu bratislavského koncertu K. Gotta a E. Urbanovej dlhodobo pripravovaného na začiatok novembra," uvádzajú členovia manažmentu Karla Gotta v oficiálnom vyjadrení.

"K. Gott sa teší na stretnutie s fanúšikmi na inom mieste a želá organizátorom, aby sa im tohtoročný, ale aj budúce ročníky festivalu vydarili," napísali a dodali, že koncert speváka na Myjave, ktorý je naplánovaný na piatok 6. augusta, sa uskutoční bezo zmien.

Členovia organizačného tímu sú zo vzniknutej situácie sklamaní. "Ťažko sa mi na to reaguje, snažili sme sa len, aby si tento koncert na našom festivale mohlo vychutnať čo najviac maestrových fanúšikov. Je nám strašne ľúto, že to takto dopadlo, ale plne toto rozhodnutie rešpektujeme," uviedol hlavný organizátor Dušan Drobný a dodal, že už pracujú na dohodnutí adekvátnej náhrady.

"Do začiatku festivalu ostáva už iba týždeň, ale ešte pracujeme na doplnení zatiaľ známych headlinerov o ďalšie meno, alebo mená a verím, že sa nám to, aj kvôli ľudom, ktorí pravidelne navštevujú festival Červeník, ešte podarí. Tento jubilejný ročník by si to určite zaslúžil," dodal Drobný. Medzi headlinerov zatiaľ patria The Glitter Band a Boney M s Marciou Barrett.

Hlavné festivalové dianie sa sústredí na futbalovom štadióne. Nebudú na ňom chýbať osvedčené domáce kapely ako Horkýže Slíže, Desmod, Gladiator, Polemic, Arzén, Konflikt či JB Project. Predstavia sa tiež bratia Muchovci z Terchovej a maďarská rocková skupina Rómeó Vérzik. Na námestí v obci Červeník doplní festivalovú atmosféru ďalšie pódium, na ktorom sa od piatka predstavia prevažne folklórne súbory. Folklórna časť vyvrcholí v nedeľu 8. augusta slávnostným galaprogramom, v rámci ktorého sa okrem iných predstaví aj svetoznámy folklórny súbor Lúčnica.

Dvojdňové permanentky sú v predpredaji za akciovú polovičnú cenu v sieti Ticketportal. Na nedeľný folklórny program je vstup voľný. Viac informácií je na webovej stránke Festivalcervenik.sk.

Agentúru SITA informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík. Fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Červeník 2010.

--
Zdroj: SITA, PR

Súvisiaci interpreti: Karel Gott