Štátni vyšetrovatelia sa rozhodli nevzniesť obvinenia voči siedmim lekárom, ktorí počas posledných rokov života liečili Michaela Jacksona. Jeho osobný doktor Conrad Murray, ktorý už je obvinený z neúmyselného zabitia, medzi týmito lekármi nebol.

Jedného zo siedmich lekárov odporučili na preverenie Kalifornskej lekárskej rade, pretože predpisoval Jacksonovi lieky na falošné meno. Hovorkyňa Rady Candis Cohen odmietla tento krok potvrdiť, pretože informácie o sťažnostiach a vyšetrovaniach nemôže sprístupniť verejnosti.

Losangeleská polícia vyšetrujúca smrť Kráľa popu požiadala federálnych vyšetrovateľov, aby skontrolovali praktiky predpisovania liekov všetkých lekárov, ktorí liečili hudobnú legendu.

Federálna správa na kontrolu liečiv (Drug Enforcement Administration - DEA) však zastavila vyšetrovanie skutkov akýchkoľvek ďalších spevákových lekárov. "Som veľmi sklamaný," uviedol advokát Brian Oxman, ktorý zastupuje Jacksonovho otca Joea. "Nesprávna liečba Michaela Jacksona v posledných rokoch už bola extrémna a rozhodnutie nepriniesť tieto fakty na oči verejnosti je ignorovanie reality," dodal.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljackson.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson