Moderátorka Ellen DeGeneres končí ako porotkyňa v súťaži American Idol. Päťdesiatdvaročná rodáčka z Lousiany sedela na porotcovskej stoličke v deviatej série súťaže. "Pred niekoľkými mesiacmi som producentov z Foxu informovala, že táto rola mi príliš nesedí. Povedala som im, že by som ich veľmi nerada nechala v ťažkej situácii a nebudem podnikať nič, kým si nenájdu náhradu. Nebolo ľahké sa rozhodnúť, ale môj pracovný program je naplnený viac ako dokážem zvládnuť," uviedla DeGeneres v oficiálnom stanovisku.

Moderátorka dodala, že počas šou bolo pre ňu ťažké ľudí súdiť a často ich rozhodnutiami aj raniť. "Zbožňoval som jej nasadenie a jej schopnosti opatrovateľky. Do porotcovského tímu priniesla úprimnosť a optimizmus a bude nám chýbať," povedal na jej adresu tvorca a výkonný producent programu Simon Fuller.

Náhradou za DeGeneres by údajne mala byť svetoznáma speváčka a herečka Jennifer Lopez. Na svojej webovej stránke to vo štvrtok uviedol magazín People. Z American Idol však podľa správ inej webovej stránky TMZ.com odchádza aj Kara DioGuardi, ktorá bolo porotkyňou v ôsmej a deviatej sérii. Už začiatkom roka odchod potvrdil Simon Cowell, ktorý bol porotcom od jej vzniku v roku 2002. V porotcovskom kresle tak zdá sa zostáva iba Randy Jackson.

Na uvoľnené posty možno nastúpia Steven Tyler a Harry Connick Jr. Spoločnosť Fox, ktorá šou vysiela, zatiaľ tieto informácie nekomentovala. Finále deviatej série American Idol medzi Leem DeWyzeom a Crystal Bowersox sledovalo 24,2 milióna divákov, pričom rok predtým pritiahlo finále šou k obrazovkám o takmer 5 miliónov ľudí viac.

--
Zdroj: SITA
Foto: Jenniferlopez.com

Súvisiaci interpreti: Jennifer Lopez