Slovenský raper Rytmus hľadá autora videoklipu k skladbe Musíš mať nádej, ktorá bude ďalším singlom z jeho aktuálneho albumu Kral (2009). Víťazná snímka sa stane oficiálnym videoklipom vysielaným v televízii a jej autor získa odmenu 1 500 eur.

Konkurz na režiséra nového Rytmusovho klipu beží 2. augusta a potrvá do 29. augusta 2010. Nádejní autori môžu svoje diela umiestniť na jednom z portálov Youtube.com, Pokec.sk alebo Free.sk a prelinkovať ich na oficiálnu stránku T-musiccity.sk, kde sa zaregistrujú. Počet videí od jedného režiséra nie je obmedzený, avšak jeden autor môže poslať maximálne jedno video denne.

Videoklip musí byť hraný a teda natočený na audiovizuálne zariadenie (kamera, digitálny fotoaparát, telefón a pod.). Počítačové animácie alebo iné animačné techniky môžu byť použité len ako doplnok. Motív a obsah klipu ponecháva Rytmus na osobnom cítení každého autora. Nemôže sa v ňom však objaviť násilie, drogy ani zbrane. Zábery zároveň nesmú nikoho urážať ani obsahovať časti už existujúcich klipov Rytmusa alebo Kontrafaktu.

Víťazné video si vyberie sám Rytmus. Jeho autor získa 1 500 € a zaradí sa k režisérom oficiálnych videoklipov populárneho rapera. V poradí druhé a tretie najlepšie videá prinesú ich tvorcom slúchadlá značky Skullcandy. Prví piati zároveň získajú originálne CD Kral s Rytmusovým podpisom.

Redakciu Hudba.sk informoval Jozef Obert.

Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Rytmus