Skupina Polemic skompletizovala video k svojmu aktuálnemu hitu Svetlá mesta, v ktorom účinkuje aj 83-ročný dôchodca Miťo Dolský, známa postavička z bratislavských koncertov a športovísk. Premiéra klipu bude v pondelok 9. augusta. Režisér a autor námetu Jaro Ridzoň potreboval na dokončenie klipu napokon viac času ako pôvodne predpokladal. Môže za to pomerne komplikované zadanie, ktoré si sám vymyslel.

"Je to príbeh chlapíka, ktorého dve dievčatá vezmú na výlet autom a on s nimi strávi svoje posledné chvíle na zemi," vysvetľuje Jaro. "Členovia Polemicu sa už medzitým vznášajú vo vzduchu ako anjeli a čakajú na jeho príchod do neba." Ridzoň sa netají tým, že jeho inšpiráciou pri práci na klipe bol režisér David Lynch a jeho film Príbeh Alvina Straighta.

Do úlohy rozšafného bonvivána, ktorý si užíva s mladými dievčatami, angažoval známu bratislavskú figúrku Miťa Dolského. Hoci má tento pán už 83 rokov, Bratislavčania ho pravidelne stretávajú na bluesových koncertoch, kde si rád aj zatancuje, hráva aktívne tenis a o jeho kondícii svedčí aj fakt, že sa pred časom prihlásil do televíznej súťaže Miliónový tanec.

Nakrúcanie klipu tak bola väčšia fuška pre členov skupiny Polemic - každý z nich strávil zavesený v popruhoch aj so svojím hudobným nástrojom takmer hodinu. "Keď vás zvesia, je to pocit, ako keď celý deň lyžujete a večer si dáte lyžiarky dolu," spomína na výrobu klipu spevák Braňo "Bejzo" Bajza. "Vyzerá to však tak, že výsledok bude stáť za to."

Klip k pesničke Svetlá mesta skupiny Polemic bude mať premiéru v pondelok 9. augusta o 8:55 na internetových stránkach Rádia Expres. Členovia Polemicu budú tiež hosťami rannej show.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka kapely Polemic.

Súvisiaci interpreti: Polemic