Frontman U2 Bono Vox potvrdil, že kapela pracuje na novom albume s "klubovým zvukom". Prezradil to v rozhovore pre magazín Rolling Stone. V súčasnosti írska legenda robí na štyroch hudobných projektoch. Okrem spomínaného klubového CD plánujú vydať ďalšie skladby, ktoré vznikali pri nahrávaní posledného albumu No Line On The Horizon (2009). Chystajú aj novú rockovú "štúdiovku" no a napokon The Edge a Bono pracujú na hudbe pre muzikál Spider-Man.

Odkedy sa Bono zotavil po náhlej operácii chrbtice, pre ktorú museli U2 zrušiť množstvo koncertov, snaží sa pre svojich fanúšikov robiť maximum. Aby vynahradil americkým fanúšikom, že museli preložiť vystúpenia práve na ich kontinente, chcel by všetky projekty dokončiť do termínu prvého koncertu, aby ako prví počuli zmes noviniek. Severoamerická časť 360° Tour sa začne 21. mája 2011 v Denveri a skončí sa 3. júla 2011 v Minneapolise.

Skupina U2 patrí k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With or Without You či Where the Streets Have No Name a podľa neoficiálnych odhadov viac ako 150 miliónov predaných albumov. Svetové turné U2 360° Tour odštartovali 30. júna 2009 na slávnom barcelonskom štadióne Camp Nou.

--
Zdroj: SITA
Foto: U2.com

Súvisiaci interpreti: U2