Americká kapela Linkin Park oznámila dátum celosvetovej premiéry videoklipu ku skladbe The Catalyst, ktorý sa uskutoční 26. augusta na staniciach MTV, VH1, MTV2, mtvU, MTV Hits,MTV Tr3s a všetkých regionálnych MTV kanáloch.

Celosvetová online premiéra prebehne na MTV.com a VH1.com už 25. augusta v noci, pričom pred odvysielaním videoklipu na týchto stránkach, ako aj na televíznych staniciach, bude možné zhliadnuť aj polminútové video zo samotného natáčania. Videoklip The Catalyst režíroval Joe Hahn, ktorý podľa vlastných slov myslel "na koniec". "Keď J. Robert Oppenheimer, otec atómovej bomby, opisoval prvý testovací odpal, odvolal sa na hinduistickú knihu Bhagavad-Gítá, ktorá hovorí - ak by na oblohe naraz zažiarili tisíce sĺnk, potom by sa snáď ich žiara dala porovnávať so žiarou najvyššou," uviedol.


Linkin Park - The Catalyst

Skladba The Catalyst, ktorá sa do vysielania rádií dostala 2. augusta, sa stala prvou v štrnásť mesačnej histórii rebríčka Billboard Rock Songs debutujúcou na prvom mieste. Pieseň je takisto súčasťou traileru k dlho očakávanej hre Medal of Honor, pričom album A Thousand Suns, na ktorom sa nachádza, bude na trhu k dispozícií už 14. septembra.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Andrea Hečková z vydaveteľstva Forza Music.

Súvisiaci interpreti: Linkin Park