Írska rocková kapela U2 preložila pre plánovaný generálny štrajk jeden zo svojich dvoch koncertov v Španielsku. Koncert v Seville sa preto namiesto 29. septembra uskutoční o deň neskôr. Členovia skupiny o tom informovali na svojej oficiálnej webstránke U2.com.

Priaznivci legendárnej skupiny na čele s Bonom Voxom, ktorí si zakúpili na tento koncert lístky, ale v náhradnom termíne sa na ňom nebudú môcť zúčastniť, môžu do 10. septembra požiadať o vrátenie peňazí. Okrem Sevilly sa U2 v rámci svojej 360° Tour predstavia aj 26. septembra v San Sebastiane. Turné odštartovali 30. júna minulého roku v Barcelone a ukončia ho 3. júla 2011 v americkom Minneapolise. Severoamerická časť turné sa mala pôvodne uskutočniť tento rok, avšak pre úraz a následnú operáciu Bonovej chrbtice ju museli presunúť až na budúci rok.

Skupina U2 patrí k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With or Without You či Where the Streets Have No Name a podľa neoficiálnych odhadov viac ako 150 miliónov predaných albumov.

--
Zdroj: SITA
Foto: U2.com

Súvisiaci interpreti: U2