Po úspešných piesňach Na dne mora, Bez siedmeho neba a Dole hlavou do slovenských rádií v týchto dňoch prichádza pieseň Tráva slovenského speváka Mira Jaroša. Novinka vychádza v štyroch verziách na promo singli, a zároveň bude súčasťou už tretieho albumu, ktorý Miro v týchto dňoch dokončuje. Na trhu sa objaví v októbri pod názvom Tráva musí rásť!. Spevák však týmito dvojzmyselnými názvami vyvolal diskusiu o tom, o akú trávu vlastne ide...

Tráva je totiž aj slangovým výrazom pre marihuanu. Polemiky o spevákovej náklonnosti k tejto ľahkej a v mnohých krajinách spoločensky aj právne akceptovanej droge sa spustili na sociálnej sieti Facebook. "Je to veselá pesnička o tráve, o zelenej tráve, ktorá musí rásť. O tom ako sa nezrúti svet, keď sa niečo nepodarí," vysvetlil Jaroš, ktorý je autorom chytľavého textu.

Hudbu v retro štýle má na svedomí producent Vlado "Randy" Gnepa. "V štúdiu sme sa bavili a experimentovali. Randy melódiu, ktorú som naspieval, upravoval počítačovým programom, z čoho vznikol 'robot' efekt. Čím viac sme na tej veci robili, tým viac sme sa na ňu namotávali! Keď ju počúvam dnes, som rád, že vznikla pozitívna, tanečná pesnička. Dostáva sa rýchlo do hlavy a má v sebe pozitívny odkaz," prezradil spevák, ktorý si spoluprácu s Randym nevie vynachváliť.

Pre portál Topky.sk včera Miro potvrdil, že v texte ide o "lúčnu trávu", čím celú srandu pokazil, bez tohto priznania mohla byť pesnička ešte veselšia. Jeho spolupracovníci to však vynahradili zverejnením štúdiovej nahrávky, kde mu v jednej pasáži nechtiac unikla nadávka: "Nechoď ešte, chvíľu kričím, bez teba som láska v p**i". Do rádií sa žiaľ dostáva verzia s textom "bez teba som láska ničím".





--
Zdroj: SITA, Topky.sk, pm
Foto: M. Melicher (grafika: Adrian Macho, dotique.sk)
Video: Free.sk

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš