Nový album českej kapely Chinaski s názvom Není na co čekat vyjde v digitálnej podobe 7. septembra, do obchodov sa dostane 20. septembra. Spravodajský portál iDNES.cz ponúka nedočkavým fanúšikom skupiny ukážky už dnes.

"Naozaj nie je na čo čakať," uviedol spevák Michal Malátný. "Keď má človek 18, má na všetko čas a hovorí si, že všetko raz stihne. Potom si náhle uvedomí, že jeho čas je obmedzený. Zvlášť, keď sa takto zblízka stretne so smrťou. Dôjde mu, že všetko je inak," narážal na tragickú nehodu ich textára a bubeníka Pavla Grohmana nový bubeník Ota Petřina.

"Myslím si, že práve v takej situácii sme. A ak sa chceme v hudbe posunúť, prekvapiť niečím novým a získať ďalších poslucháčov, musíme to urobiť práve teraz. Viac šancí byť nemusí," dodal.

Práca na nahrávke sa začala minulý rok, hudbu k 13 novinkám skladali Ondřej Škoch, František Táborský, Petr Kužvart a Michal Malátný, ktorý je zároveň autorom väčšiny textov. Petřina, známy ako Marpo, si v skladbe Digitálně dokonca zarapuje. V piesni Takmer svätý zaznie hlas slovenskej zlatej slávice Zuzany Smatanovej. "Povedali sme si, že nové skladby nahráme presne tak, ako ich hráme v skúšobni. Chceli sme urobiť surovú dosku, žiadne čarovanie s počítačmi," prezradil Malátný o nahrávke, ktorá vznikla pod producentským dohľadom Milana Cimfeho.

CD vyjde v dvoch edíciách - klasickej a limitovanej. "Klasická verzia bude obsahovať o tri skladby viac než digitálny album, čo treba vnímať ako poctu milovníkom albumov s bookletmi. Súčasne vyjde limitovaná edícia s bonusovým DVD a špeciálnym utajeným darčekom. Na DVD fanúšikovia nájdu dokument z amerického turné a exkluzívny pohľad do zákulisia vzniku nového albumu. Ďalej tam budú ukážky z minulého koncertného turné s hosťom Davidom Kollerom, čerstvá fotogaléria a klip k piesni Spáč," spresnila Alice Titzová z Universal Music.


Chinaski - Spáč

--
Zdroj: SITA
Foto: Chinaski.cz

Súvisiaci interpreti: Chinaski