Bratislavský koncert folk-rockovej skupiny The Swell Season, ktorú tvorí známa írsko-česká dvojica Glen Hansard a Markéta Irglová, sa uskutoční 22. októbra 2010 v Klube za zrkadlom v bratislavskej Petržalke. Usporiadateľská Agentúra Pohoda v týchto dňoch na svojich stránkach Pohodafestival.sk zverejnila meno predskokana a ďalšie informácie o jednom z najočakávanejších koncertov jesene na Slovensku.

Držiteľov Oscara za pieseň Falling Slowly z filmu Once (2006) na koncerte doplní ďalších 12 hudobníkov. Pred samotným koncertom sa bude v DK Zrkadlový háj premietať film Once a vystúpi slovenská kapela Longital, ktorá bude The Swell Season sprevádzať aj na nasledujúcich koncertoch v Poľsku.

O koncert The Swell Season v Bratislave je veľký záujem. Po minulotýždňovom spustení predpredaja v sieti Ticketportal sa prvých 100 vstupeniek za špeciálnu cenu 19 eur už vypredalo, aktuálna cena 29 eur bude platiť až do konca predpredaja, resp. do vypredania. Na mieste budú stáť lístky 35 eur.


The Swell Season - I Have Loved You Wrong (live at The Bataclan)

Markéta Irglová a Glen Hansard spolupracujú od roku 2003, o tri roky neskôr nahrali svoj prvý spoločný album The Swell Season (2006), ktorý pomenovali podľa knihy spisovateľa Josefa Škvoreckého. O rok neskôr účinkovali v nízkorozpočtovom romantickom hudobnom filme Once, ktorý režíroval John Carney. Okrem účinkovania v ňom si dvojica získala pozornosť najmä tým, že k nemu zložila pieseň Falling Slowly. Dostali sa s ňou na 61. miesto v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 a získali Oscara za najlepšiu originálnu skladbu k filmu.

Po tomto úspechu začali vystupovať ako The Swell Season. Oficiálne však pod týmto názvom vydali až svoj druhý štúdiový album Strict Joy (2009), z ktorého vyšli single In These Arms a Low Rising.


The Swell Season - In These Arms (live at Spinner Session)


The Swell Season - In These Arms (videoklip)

--
Zdroj: Pohodafestival.sk, pm
Foto: Facebook.com/TheSwellSeason

Súvisiaci interpreti: Longital, The Swell Season