Spevák Miroslav Žbirka sa v súčasnosti pripravuje na koncertné turné so symfonickým orchestrom, ktoré sa uskutoční od 6. do 27. októbra. Práve na cestách po slovenských mestách však chce pomaly začať pracovať na novom štúdiovom albume. Zatiaľ poslednou nahrávkou rodáka z Bratislavy je album Empatia (2009).

"Uvedomil som si, že po Empatii som strašne veľa vecí 'navnímal'. Vypočul som si všetko, čo ma bavilo, čiže si dám klapky na oči a zase povyťahujem všetky demá, ktoré som si odkladal. Na turné s orchestrom budem počúvať iba vlastné skladby, započúvam sa sám do seba."

"To rozhodnutie padlo iba včera (v utorok 7. septembra, pozn. SITA). Vždy, keď sa niečo také stane, tak začína nový album. Bude to super obdobie," uviedol spevák v rozhovore pre agentúru SITA.

Päťdesiatsedemročný muzikant prezradil, že počas poslednej cesty z Prahy do slovenskej metropoly počúval v aute nový album od Arcade Fire. "V poslednom čase ma zaujal aj album od kapely I Am Arrows a nechal som si nainštalovať Spotify, ktorý mi tiež rozšíril hudobné obzory," prezradil Žbirka zdroje svojej inšpirácie.

Milovník tvorby The Beatles sa už na proces vzniku novej nahrávky teší. "Bolo to tak aj v prípade albumu Empatia a aj preto som zvedavý, aké skladby objavím. Po tejto fáze príde ďalší krok a to skladanie nových vecí. Keď to všetko absolvujem, bude z toho album. Nemám sa však kam ponáhľať. V súčasnosti sa chcem sústrediť najmä na októbrové turné, pretože myslieť na niečo iné by bolo nedodržaním poradia," dodal spoluzakladateľ kapely Modus.

--
Zdroj: SITA
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka