Americká pop-rapová skupina Black Eyed Peas vydá 30. novembra nový štúdiový album The Beginning. Nahrávať ho začala v júni, pričom producentsky sú pod nahrávkou podpísaní DJ Ammo, David Guetta a líder Black Eyed Peas Peas will.i.am. Album by mal obsahovať 12 skladieb, prvý singel vyjde ešte v októbri.

Zatiaľ poslednou štúdiovkou kapely z Los Angeles je nahrávka The E.N.D. (2009). Pochádzali z nej napríklad single Boom Boom Pow a I Gotta Feeling, ktoré boli na čele rebríčka Billboard Hot 100 dovedna 26 týždňov, čo sa žiadnemu interpretovi s dvojicou po sebe nasledujúcich singlov nikdy nepodarilo. Štrnásťnásobný americký No. 1 hit I Gotta Feeling je navyše od mája novým najsťahovanejším singlom hudobnej histórie. Podľa údajov štatistickej spoločnosti Nielsen SoundScan dosiahla vtedy pieseň rekordných 5,561 milióna stiahnutí.

Nahrávku The E.N.D. skupina stále promuje na svetovom turné, v rámci ktorého sa 16. mája zastavila aj v Prahe. Momentálne majú Black Eyed Peas pred sebou ešte koncert v Mexiku (6. októbra) a následne od 15. októbra do 13. novembra vystúpenia v Južnej Amerike.

Informáciu zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/blackeyedpeas

Súvisiaci interpreti: Black Eyed Peas