Americká punk-rocková skupina Bad Religion oslavuje 30 rokov pôsobenia na scéne. Pre jej spoluzakladateľa, basgitaristu Jaya Bentleyho tento čas uplynul veľmi rýchlo, bez toho, aby si to uvedomoval: "Vôbec mi to nepríde ako 30 rokov. Jednoducho sa to stalo, bolo a je to súčasťou môjho života. Ak nad tým rozmýšľam, čo sme a kde sme, je to dosť zvláštne."

Bad Religion len pred niekoľkými dňami vydali nový album The Dissent of Man (2010). Je to už ich pätnásta štúdiová nahrávka, pracovali na nej od roku 2008. "Rozmýšľali sme o koncepte tohto albumu. Čo presne by sme naň mali zaradiť pri príležitosti nášho výročia? Mal by si ho človek rozbaliť ako tortu a niečo by z neho malo vyskočiť? Logicky by to mal byť retrospektívny album, nejaká kompilačná nahrávka, no v prípade štúdiovej nahrávky je to iné. Tak sme jednoducho nahrali a vydali ďalší album od Bad Religion," priblížil Bentley pre magazín Billboard.

Tridsiate výročie skupina neoslavuje len vydaním novej nahrávky, ale aj novou knihou. Napísal ju frontman Greg Graffin, ktorý vyučuje na University of California a je uznávaním odborníkom v oblasti evolúcie. "Fakt, že punk rock je aj po 30 rokoch stále živý pre mňa niečo znamená. Rozmýšľal som nad hudbou i evolúciou, dvoma vecami, ktorými žijem," priblížil Griffin. Vo svojom novom diele Anarchy Evolution: Faith, Science and Bad Religion in a World Without God sa rozhodol spojiť práve tieto dve veci. Výsledok jeho snaženia veľmi pozitívne zhodnotil napríklad držiteľ Pulitzerovej ceny Jared Diamond. Kniha vyšla rovnako ako album The Dissent of Man 28. septembra.

Informáciu zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/badreligion

Súvisiaci interpreti: Bad Religion