Organizácia Broadcast Music, Inc. (BMI) ocenila v utorok večer popredných európskych hudobníkov. V Londýne odovzdala ceny za najčastejšie hrané skladby v amerických rádiách a televíziách v uplynulom roku. Sting prevzal ocenenie za skladbu Every Breath You Take (1983), ktorú nahral so skupinou The Police. V USA ju hrali viac ako desať milión krát.

Eltona Johna ocenili za Your Song, ktorá zaznela v éteri či televízii v USA 8 milión ráz, a za Crocodile Rock, ktorej hranosť dosiahla šesť miliónov.

Lily Allen získala za skladbu The Fear trofej v kategórii Pop Awards. V tejto kategórii ocenili aj pieseň 21 Guns kapely Green Day, Magnificent od skupiny U2 či skladbu3, ktorú naspievala Britney Spears.

Anglickému oscarovému textárovi Donovi Blackovi, známemu vďaka práci na filmoch ako Volanie divočiny (1966), Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997) či Po prečítaní spáľte (2008), udelili cenu BMI Ikona (BMI Icon). Black sa tak pripojil k držiteľom tohto ocenenia ako sú hudobníci Donovan, Peter Gabriel či Van Morrison. Skladbou roka sa stala Only You Can Love Me This Way od speváka Keitha Urbana, tanečnou piesňou roka je Evacuate The Dancefloor od nemeckej formácie Cascada.


The Police - Every Breath You Take

Informácia pochádza z webových stránok Bbc.co.uk a Bmi.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/thepolice

Súvisiaci interpreti: Elton John, Lily Allen, The Police