Tragická nehoda speváčky Dary Rolins, pri ktorej 10. júla zomrel 63-ročný muž, bude mať pravdepodobne súdnu dohru. Tvrdí to právny zástupca Olgy Rotreklovej, vdovy po zosnulom Jindřichovi Rotreklovi. "Túto informáciu nemôžem potvrdiť. Som vo fáze, keď sa všetko iba dozvedám," uviedla pre iDNES.cz Rolins.

"Zatiaľ je predčasné hovoriť o vine. Bolo spustené trestné konanie. Podľa mojich informácií bolo Dare Rolins v týchto dňoch odoslané oznámenie o obvinení," vyhlásil pre denník Blesk právnik Olgy Rotreklovej.

Dara Rolins však tvrdí, že ona ani jej advokát takéto správy k dispozíciu nemajú. "V piatok idem na políciu, kde by som sa mala dozvedieť ďalšie podrobnosti. V tejto chvíli nemá cenu čokoľvek komentovať," dodala speváčka.

Spravodajský portál iDNES.cz tvrdí, že existujú až tri znalecké posudky, podľa ktorých Rolins nenesie za nehodu zodpovednosť. Tie by sa mali stať kľúčovými materiálmi pre prípadné súdne konanie. Predstavitelia polície sa zatiaľ oficiálne nevyjadrili, pretože vyšetrovanie nie je ešte definitívne uzatvorené.

Ku zrážke terénneho auta, ktoré viedla Dara Rolins, s motocyklom došlo v sobotu 10. júla v pražskom Šáreckom údolí. Rotrekl sa vracal k rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť 40 km/h, sa údajne v zákrute snažil vyhnúť jame na úzkej ceste a cyklistovi. Čelne sa však pritom zrazil s autom, ktoré šoférovala 37-ročná Rolins. V aute sedela aj speváčkina dcéra Laura.

Speváčka následne po nehode uviedla, že sa dočasne sťahuje z mediálnej scény. Začiatkom minulého mesiaca však oznámila, že s vystupovaním opäť začne v polovici septembra. Rolins bude taktiež moderovať slávnostné vyhlásenie výsledkov tohtoročnej ankety Český Slavík, ktoré sa uskutoční v sobotu 27. novembra v pražskej Štátnej opere.

Informáciu zverejnila webová stránka iDNES.cz.

--
Zdroj: SITA
Foto: Marianna Mihálkinová

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins