Plánovaný koncert pri príležitosti prepustenia amerického rapera Lil Waynea z väzenia sa možno neuskutoční. Vyhlásil to raper a spoluzakladateľ vydavateľstva Cash Money Records Birdman.

"Wayne možno najprv bude chcieť stráviť nejaký čas s rodinou. Ešte sme sa nerozhodli, ako to spravíme. Možno sa ten koncert uskutoční, možno nie. Skôr si však myslím, že Wayne pôjde najprv domov a potom usporiadame párty v Miami," vyhlásil pre MTV 41-ročný Birdman, vlastným menom Bryan Williams.

Lil Waynea, vlastným menom Dwayne Michael Carter Jr., by mali prepustiť z nápravnovýchovného zariadenia Rikers Island v New Yorku 4. novembra. O nápade zorganizovať koncert s názvom Welcome Home Weezy, ktorý sa mal uskutočniť o deň neskôr, ako prvý informoval médiá Drake.

Lil Wayne, nastúpil do výkonu trestu 8. marca, po tom čo ho odsúdili na ročný trest odňatia slobody za ilegálnu držbu zbrane. Tú mu našli 22. júla 2007 v jeho autobuse po koncerte v New Yorku. Polícia ho vtedy zadržala preto, že spolu s kamarátom fajčil v blízkosti autobusu marihuanu. Lil Wayne priznal svoju vinu v októbri 2009, keď na súde uviedol, že si ilegálnym spôsobom zadovážil poloautomatickú zbraň kalibru .40. V júli však vedenie väzenia informovalo, že rapera prepustia už 4. novembra po odpykaní ôsmich mesiacov trestu. Posledný mesiac svojho trestu však raper trávi na samotke. Dôvodom je porušenie predpisov väzenia, ktorého sa dopustil v máji, keď mu strážnici našli v balení od zemiakových lupienkov nabíjačku a slúchadlá na digitálny hudobný prehrávač.

--
Zdroj: SITA
Foto: Lilwayne-online.com

Súvisiaci interpreti: Lil Wayne