Už dnes večer (22.10.) sa v Červeníku v rámci podujatia Rocková jeseň 2010 začína jesenné turné kapely Polemic a jej českého hosťa, skupiny Divokej Bill. V priebehu októbra a novembra ich čaká desať vystúpení na Slovensku a sedem v Českej republike. Fanúšikovia budú môcť ich spoločný koncert vidieť aj na internete.

Polemic ponúkne výber toho najlepšieho z viac ako 20 rokov trvajúcej kariéry ale aj horúce novinky z aktuálneho albumu Horúce časy. Ten vyšiel v máji 2010 a obsahuje známe hity Viera, Horúce časy či Svetlá mesta. Len pre potreby turné nacvičujú členovia skupiny aj svoju vlastnú verziu skladby Tu vuó fá l'Americano, ktorú pôvodne ešte v roku 1956 napísal a naspieval Renato Carosone. Preslávila ju aj herečka Sofia Loren, no hitom sa opäť stala v tomto roku vďaka úprave od austrálskej skupiny Yolanda Be Cool ako We Speak No Americano.

"V origináli je naspievaná vo veľmi zvláštnom neapolskom nárečí, ktoré sa viac podobá na španielčinu ako na taliančinu. Text sme sa jednoducho museli naučiť foneticky," hovorí o nácviku novej pesničky spevák Bejzo. Spievať bude aj gitarista Michal Novácky, ako vyštudovaný herec si totiž vraj dokáže aj neznámy text so zvláštnym prízvukom zapamätať najlepšie.


Renato Carosone - Tu vuó fá l'Americano

Skladbu Tu vuó fá l'Americano budú môcť počuť nielen fanúšikovia Polemicu, ktorí navštívia ich koncert, ale aj tí, ktorí si ho pozrú na internete. Prenos z vystúpenia skupín Polemic a Divokej Bill, ktoré sa uskutoční 27. októbra v bratislavskom klube LOFT!, bude možné vzhliadnuť na stránkach Metoo.sk.

Termíny Sony Ericsson Tour 2010:

22. 10. - Červeník, Dom kultúry, Rocková jeseň
23. 10. - Šaľa, Metro club
27. 10. - Bratislava, Klub LOFT! (prenos na Metoo.sk)
3. 11. - Nitra, Nová Pekáreň
4. 11. - Košice, Collosseum
5. 11. - Poprad, Rock Fabric club
6. 11. - Prievidza, Element Music Club
10. 11. Banská Bystrica, Ministry of Fun
12. 11. Trenčín, Piano club
13. 11. Hruštín, Dom kultúry

Lístky na vybrané slovenské koncerty môžete vyhrať v súťaži.

3. 12. - Ústí nad Orlicí, Sloupnice
4. 12. - Pardubice, Heralec
10. 12. - Toužim, Sokolovna
11. 12. - Karlovy Vary, Nejdek
15. 12. - Pardubice, ABC klub
16. 12. - Brno, Semilaso
18. 12. - Kralupy nad Vltavou

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka skupiny Polemic.

Súvisiaci interpreti: Polemic