Speváčka Kristina, ktorá Slovensko reprezentovala na medzinárodnom kole Eurovision Song Contest 2010, sa na promoturné k albumu V sieti ťa mám zatiaľ nechystá. Nové skladby chce propagovať hlavne prostredníctvom rádií. "Chcem ísť hlavne po rádiách, veľké turné asi až budúci rok," uviedla.

"Chceme si byť aspoň na päťdesiatpäť percent istí, že dokážeme vyplniť aspoň menšiu halu alebo kulturák. Chceme ísť na istotu," prezradil autor jej hudby Martin Kavulič. Otázkou zatiaľ ostávajú aj financie.

Ako ďalej prezradil, koncertná šnúra by sa mohla uskutočniť v druhej polovici roka 2011, určite však neplánujú klubové turné. "Bude to šou aj s tanečníkmi a kapelou, máme totiž veľa tanečných piesní," dodal.

V poradí druhý štúdiový album obsahuje 15 piesní a dva bonusy, podľa Kavuliča spoločne s Kristinou vyberali až z päťdesiatich piesní. Autorom všetkých textov na nahrávke je slovenský básnik a textár Kamil Peteraj, ktorý pre speváčku napísal aj text k piesni Ešte váham na jej rovnomennom debutovom albume. Kristina s ním komunikuje prevažne prostredníctvom internetu, texty následne zhudobňuje Kavulič.

"Najprv som dal texty prečítať Kristine, potom som na nich začal hľadať melódie. Predtým som to robil presne opačne, bola melódia a hľadali sa slová, čo je ťažšie," vysvetlil muzikant, ktorý zároveň zdôraznil harmóniu v autorskom tíme. "Je medzi nami prirodzená súhra," uviedol. Rodáčka vo Svidníka, ktorá vyštudovala konzervatórium, sa autorsky čiastočne podieľala na piatich pesničkách. Ide o skladby Hotel Mama, Krásny smútok ti dám, Tajná láska, Anjeli lietajú nízko a To, čo cítim. "Chcela by som v tvorení pokračovať a aspoň si to nejako udržať, veľmi ma to baví," dodala 23-ročná východniarka.

Na nahrávke nechýba ani hit Horehronie, s ktorým Kristina tento rok zvíťazila v národnom kole Eurovision Song Contest. Podľa Kavuliča má táto pieseň potenciál prežiť dokonca generácie. "Je to výpoveď nielen o stromoch, ale aj o Slovensku, ľudia v tom zacítili krv," povedal. Aktuálnym singlom je skladba V sieti ťa mám, ktorej predchádzalo práve Horehronie. Novým singlom by mala byť pesnička Vianočná nálada, ktorá by sa v rádiách mala objaviť v novembri.

V najbližších dňoch Hudba.sk prinesie exkluzívny rozhovor s Kristinou a Martinom Kavuličom, v ktorom speváčka prezradila aj to, že by chcela v budúcnosti nahrávať aj skladby určené pre zahraničný trh.

--
Zdroj: SITA
Foto: archív Kristiny (poskytol PR manažér Imrich Makó)

Súvisiaci interpreti: Kristína