Najbližšie týždne a mesiace sa vo Viedni ponesú v znamení skutočných hudobných hodov. Do rakúskej metropoly totiž smerujú tie najjagavejšie hviezdy súčasného hudobného neba - vystúpi tu Lady Gaga, Katy Perry, Maroon 5, MGMT, Skunk Anansie či Bon Jovi.

Už 11. novembra vo Viedni vystúpi súčasná kráľovná popu - Lady Gaga. V rámci celosvetového turné The Monster Ball sa s hitmi Bad Romance, Paparazzi či Alejandro predstaví vo viedenskej Stadthalle. Na pomoc si zavolala aj zaujímavú zostavu Semi Precious Weapons, ktorá s Lady Gaga absolvuje celé turné.

Dobrá správa čaká aj tých, ktorí sa nedostali na nedávny koncert Katy Perry určený len pre vyvolených fanúšikov. Hviezda z Kalifornie sa do Viedne vráti vo februári vo veľkom štýle. Koncert pôvodne plánovaný v klube Gasometer sa presúva do Stadthalle s kapacitou až 18 tisíc ľudí. Hity ako I Kissed a Girl, Hot'n'Cold, If We Ever Meet Again, California Gurls, Teenage Dream či Firework tam odznejú 27. februára 2011.

Partičku s názvom Bon Jovi netreba fanúšikom rocku predstavovať. Už tri desaťročia slávi na scéne medzinárodné úspechy, na konte má množstvo úspešných singlov (Livin' On A Prayer, You Give Love A Bad Name, Bed Of Roses, Keep The Faith, It's My Life, Always...) a jej koncerty nesú vždy prívlastok TOP. Naposledy na Jona Bon Joviho a jeho spoluhráčov v roku 2008 na Magna Racino pri Viedni čakalo vyše 50-tisíc fanúšikov. Tentokrát sa 22. júla predstavia priamo v srdci Viedne - na slávnom Ernst Happel Stadion.

Túto jeseň a zimu však Viedeň čakajú aj výborné klubové koncerty. Postupne tu vystúpia Tricky, Joe Satriani, Jaill, Bullet for my Valentine, Monster Magnet či MGMT.

Všetky viedenské podujatia sú dostupné aj zo Slovenska. Každá vstupenka na koncert v Stadthalle je zároveň aj platným cestovným lístkov do integrovanej mestskej dopravy vo Viedni (metro, autobus, električka). Na viaceré podujatia sa pripravuje kyvadlová autobusová doprava z Bratislavy priamo na miesto konania koncertu. Kompletnú pestrú ponuku koncertov nájdete priamo na webstránke Novamusic.at.

Vstupenky na viedenské koncerty s[ bežne dostupné v slovenských sieťach Ticketone, Eventim a Ticketportal.

Vybrané najbližšie koncerty vo Viedni:

9. november - Tricky, Arena Wien
9. november - Joe Satriani, Planett Gasometer, Wien
11. november - The Monster Ball starring Lady Gaga, feat. Semi Precious Weapons, Stadthalle Wien
17. november - Jaill, Chelsea Wien
23. november - Bullet for my Valentine feat. Funeral For A Friend, Planett Gasometer Wien
5. december - Monster Magnet, Arena Wien
8. december - MGMT, Support: Smith Westerns, Planett Gasometer, Wien
18. február - Skunk Anansie, Planett Gasometer
27. február - Katy Perry, Stadthalle, Wien
7. marec - Maroon5, Support: Sara Bareilles, Planett Gasometer, Wien
22. júl - Bon Jovi Open Air, Ernst Happel Stadion, Wien

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music. Viac na www.novamusic.at.

--
Foto: David Bergman

Súvisiaci interpreti: Bon Jovi, Katy Perry, Lady Gaga