Americká speváčka, tanečníčka a herečka Christina Aguilera bude mať svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Hviezdu s poradovým číslom 2423 odhalia v pondelok 15. novembra na slávnom Hollywood Boulevard pred novootvoreným podnikom Hard Rock Cafe.

Len 10 dní po tejto ceremónii uvedú v amerických kinách film Burlesque (2010) Stevea Antina, v ktorom si čoskoro 30-ročná Aguilera zahrala po boku ďalšej svetoznámej speváčky Cher. Muzikál by mal mať slovenskú premiéru 10. februára.

Christine Aguilere, ktorá sa v máji stala vyslankyňou za boj proti hladu Svetového potravinového programu (WFP) Organizácie spojených národov (OSN), sa v posledných mesiacoch mení okrem profesionálneho života aj ten osobný. Rodáčka z New Yorku totiž v októbri oznámila, že už dlhšie nežije s manželom Jordanom Bratmanom, a krátko nato oznámila, že požiadala o rozvod. Speváčka a hudobný producent sa zoznámili v roku 2002 a zosobášili sa v novembri 2005.

Obhajkyňa svadieb homosexuálov sa na hudobnej scéne začala presadzovať v roku 1998, keď naspievala pieseň Reflection pre animovaný film Mulan (1998). O rok neskôr vydala debutový eponymný album, ktorým si zabezpečila celosvetovú slávu. Nahrávka obsahovala hity ako Genie in a Bottle, What a Girl Wants, I Turn To You alebo Come On Over Baby (All I Want Is You).

Jej druhým albumom naspievaným v angličtine bola vianočná kolekcia My Kind of Christmas (2000), po ktorej na trh uviedla provokatívnu štúdiovka Stripped (2002) s hitmi ako Dirrty, Beautiful, Fighter či The Voice Within. Aquilera, ktorú v začiatkoch mnohé médiá stavali do pozície najväčšej konkurentky Britney Spears, sa dosiaľ prezentovala ešte dvoma štúdiovými nahrávkami - Back to Basics (2006) a Bionic (2010). S tou poslednou speváčka nezaznamenala výraznejší komerčný úspech a nezaujala ňou ani kritikov.

Informáciu zverejnila webová stránka contactmusic.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Christinaaguilera.com

Súvisiaci interpreti: Christina Aguilera