Škótska speváčka Susan Boyle sa podľa očakávania dostala s druhou štúdiovou nahrávkou The Gift (2010) na čelo britského albumového rebríčka. Hviezda, ktorá sa stala známou vďaka účinkovaniu v súťaži Britain's Got Talent, na novinku zaradila desať skladieb.

Na albume je aj niekoľko vianočných piesní ako The First Noel, O Holy Night alebo Away In A Manger. Prvým singlom je pieseň Perfect Day, ktorá je coververziu známeho hitu od Loua Reeda. Ďalšej úpravy sa dočkal aj legendárny hit Leonarda Cohena Hallelujah.

Debutová nahrávka Susan Boyle I Dreamed a Dream (2009) sa vlani dostala na prvé miesto v americkom i britskom albumovom rebríčku. Vo Veľkej Británii to bol najrýchlejšie predávaný album v histórii a 49-ročná speváčka sa s ním dostala aj na čelo rebríčka najpredávanejších albumov roka v krajine.

Na druhej priečke v rebríčku je rovnako ako minulý týždeň americká rocková kapela Bon Jovi s výberovkou Greatest Hits (2010). Z jednotky na trojku klesla anglická speváčka Cheryl Cole s druhou štúdiovou nahrávkou Messy Little Raindrops (2010). Na štvorke štartuje 36-ročný spevák James Blunt s novým albumom Some Kind Of Trouble (2010).

Z noviniek sa do Top 10, konkrétne na desiate miesto, dostal americký hip-hopový a soulový hudobník Cee Lo Green s nahrávkou The Lady Killer (2010). Nachádza sa na nej aj dvojnásobný britský No. 1 hit Forget You (Fuck You).

V rebríčku singlov si prvé miesto udržala barbadoská speváčka Rihanna so skladbou Only Girl (In the World). Neprekonala ju ani domáca skupina Take That s piesňou The Flood, ktorá je "iba" na druhom mieste. Ide o prvú ochutnávku z ich očakávaného šiesteho štúdiového albumu Progress (2010). Take That v zostave už aj s Robbiem Williamsom zvedú boj o prvé miesto aj budúci týždeň, a to nielen v singlovom, ale i albumovom rebríčku, keďže novinky oboch interpretov vychádzajú práve dnes. Kým Take That budú bojovať o prvenstvo so spomínaným titulom Progress, Rihanna na trh uvádza piatu štúdiovku Loud (2010).

Zo štvrtého miesta na tretie postúpila americká speváčka Katy Perry s piesňou Firework. Štvorka patrí jednej z dvoch noviniek - singlu Shine A Light od skupiny McFly a hudobníka Taia Cruza. Prvú päťku uzatvára 18-ročná americká speváčka Alexis Jordan s prvým singlom kariéry s názvom Happiness.

Top 10 britského rebríčka albumov (7. novembra 2010 - 13. novembra 2010):

1. Susan Boyle - The Gift
2. Bon Jovi - Greatest Hits
3. Cheryl Cole - Messy Little Raindrops
4. James Blunt - Some Kind Of Trouble
5. Michael Bublé - Crazy Love
6. Kings Of Leon - Come Around Sundown
7. Rumer - Season Of My Soul
8. Rod Stewart - Fly Me To The Moon
9. Katy Perry - Teenage Dream
10. Cee Lo Green - The Lady Killer

Top 10 britského rebríčka singlov (7. novembra 2010 - 13. novembra 2010):

1. Rihanna - Only Girl (In The World)
2. Take That - The Flood
3. Katy Perry - Firework
4. McFly featuring Taio Cruz - Shine A Light
5. Alexis Jordan - Happiness
6. Mike Posner - Cooler Than Me
7. Cheryl Cole - Promise This
8. Bruno Mars - Just The Way You Are
9. Adele - Make You Feel My Love
10. Cee Lo Green - Forget You (Fuck You)

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Susanboylemusic.com

Súvisiaci interpreti: Rihanna, Susan Boyle, Take That