K novému singlu z Müllerovho albumu Už, balade s názvom Čiara, pripravil videoklip opäť režisér Martin Hudák. Ten režíroval a skompletizoval aj trikovo a výpravne náročný klip k titulnej skladbe Už. Pri práci na netradičnom čierno-bielom klipe k piesni Čiara prakticky nemal dôvod opustiť štúdio – video je takmer na sto percent animované. Výsledok jeho práce posúďte sami...

"Musel som hlavne naprogramovať vizuálny princíp vykresľovania čiary a urobiť veľa pokusov, kým výsledok vyzeral pozerateľne," vysvetľuje scenárista, režisér aj animátor v jednej osobe Martin Hudák. Tentoraz si poradil dokonca aj bez Müllera. Richard síce o koncepcii klipu vedel, no jeho finálnu podobu zveril s dôverou Hudákovi. "Richard vo všeobecnosti nerád stojí pred kamerou, hovoril mi to pri nakrúcaní videa k pesničke Už. Aj preto sme sa tentoraz rozhodli pre animovaný klip."

Hudáka s Müllerom nespája len výroba videoklipov, na Martinovu žiadosť Richard prespieval aj svoju skladbu Monogamný vzťah do série televíznych filmov Nesmrteľní. "Vážim si Richarda ako osobnosť," dodáva Martin. "Páči sa mi jeho hudba a ak sa nič nezmení, budem kedykoľvek rád robiť obrázky k jeho pesničkám."


Richard Müller - Čiara

Novinka Čiara bude súčasťou repertoáru Müllerovho pripravovaného Potichu Tour 2010, ktoré sa začína už zajtra (20.11.) vypredaným koncertom v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom plese. Richarda v rámci turné čaká 18 zastávok, poslednou bude 20. decembra vystúpenie v Divadle Nová scéna v Bratislave.

Richard Müller - Potichu Tour 2010

20.11. Štrbské Pleso - Grand Hotel Kempinski High Tatras (exkluzívny koncert)
22.11. Bratislava – Dom kultúry Ružinov (verejná generálka)
30.11. Žilina - Dom odborov
01.12. Nitra - Staré divadlo Karola Spišáka
02.12. Trnava - Dom kultúry
05.12. Plzeň - Dům kultury INWEST Plzeň
06.12. Praha - Divadlo Hybernia Praha
08.12. Ostrava - Dům kultury města Ostrava
09.12. Zlaté Moravce - Divadelná sála MsKS
10.12. Hlohovec - Športová hala
11.12. Brno – Dům kultury Semilasso Brno
13.12. Liptovský Mikuláš - Dom kultúry
14.12. Poprad - Dom kultúry
15.12. Prešov - Divadlo Jonáša Záborského
16.12. Košice - Historická radnica
17.12. Levice - Športová hala
19.12. Bratislava – Divadlo Nová scéna

Pridaný koncert:

20.12. Bratislava – Divadlo Nová scéna

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Bacigálová, PR manažérka Richarda Müllera.

--
Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Richard Müller