Skupina Billy Barman pokrstí 1. decembra svoj debutový album s názvom Noční jazdci, ktorý si už od dnes môžete stiahnuť na Hudba.sk. Do života ho uvedie v bratislavskom Parku kultúry a oddychu (PKO) na v tomto smere netradičnej akcii - beánii architektov. Na študentskom podujatí jej bude robiť spoločnosť britská formácia Kosheen, ale i skupina Puding pani Elvisovej.

Práve na tejto akcii odštartujú PPE a Billy Barman spoločné decembrové turné, počas ktorého navštívia okrem Bratislavy aj Banskú Bystricu, Prievidzu, Nitru, Trnavu, Trenčín, Partizánske, Košice a Prešov.

Album Noční jazdci je dostupný na stiahnutie od stredy 24. novembra v sekcii MP3 Albumy. Do kamenných obchodov sa dostane o týždeň neskôr.

Na prvotine kapely Billy Barman sa nachádza celkovo 14 piesní. Okrem starších piesní ako Introvert, Stano alebo Cigánska obsahuje napríklad aj pieseň Mário Kollár (vlastné meno speváka Kulyho z Desmodu). Tú gitarista a spevák Juraj Podmanický označil nedávno na Koncerte pre všímavých v Bratislave za svoju vôbec najobľúbenejšiu.

"My ten album voláme soundtrack. Je to akýsi prierez našou tvorbou, budú tam skladby, ktoré sme vymysleli a nahrali v priebehu dvoch rokov. Tým pádom nebola šanca, aby to znelo jednotne, keďže rôzne skladby sme nahrávali v rôznych obdobiach v rôznych štúdiách, vždy s inými ľuďmi. Dokonca na albume môžete počuť troch bubeníkov. Je to vlastne taká naša 'bestofka'," uviedol Podmanický.

Exkluzívnym hosťom albumu je i moderný spevák Tomáš Hafner, ktorý si s kapelou zaspieval v pesničke Orbit. Kapela túto skladbu predstavila na odovzdávaní cien hudobnej televízie musiq1.

Kapela Billy Barman pôsobí na scéne od roku 2008. Tvoria ju spevák skupiny Vetroplach Jozef Vrábel, Juraj Podmanický, známy z formácie Cliché, niekdajší bubeník Le Payaco Peter Heriban, klávesák Jakub Tvrdík a basgitarista Juraj Labaj. Na jar 2008 vydali prvú EP nahrávku s názvom Billy Barman, ktorá obsahovala aj hit Introvert. Koncom roka 2009 kapela vydala vo vlastnom náklade trojpiesňové EP Bogdan Mlčkov Orchestra s piesňami Podskalický Ján, Ahmed a singlom Cigánska. Začiatkom roka 2010 získala kapela dve ocenenia v ankete Radio_Head Awards - v kategóriách objav roka a najlepšia koncertná kapela roka.

Tracklist albumu Noční jazdci:

-introduction-
Superhero
Introvert
Noční jazdci
Stano
Sniežik
Podskalický Ján
Tri vŕby
-intermission-
Orbit
Mário Kollár
Ahmed
Vlna
Zlatom zdobená
Na Laze Oremovom
Cigánska

Informácie zverejnila webová stránka Gregoragency.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Billy Barman