Na tradičnom mieste, v bratislavskom Heineken Tower Stage, no v netradičnom čase, v stredu namiesto štvrtka, sa uskutočnilo ďalšie multikultúrne podujatie Voices Live. "Lajfka" s poradovým číslom 18 bola zároveň poslednou v tomto roku. Dvojicu hudobných hostí tvorila tentokrát skupina Para a Ink Midget & Pjoni.

Podujatie otvoril krátky film o práci neziskovej organizácie Človek v ohrození v Afganistane. Moderátorka Andy Gajdošová následne vyspovedala PR manažérku organizácie Ivanu Kullovú, ktorá priestor využila aj na informovanie o práve prebiehajúcom 11. ročníku medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet. Ako prví z hudobných hostí sa k slovu dostali štyria členovia skupiny Para. Zostava oklieštená o basgitaristu Matúša Valla, ktorý je dlhodobo v USA, a gitaristu Kubicu, ktorý je v súčasnosti v Ekvádore, predstavila svoje piesne v netradičnej akustickej podobe.

Ďalšími hudobníkmi na pódiu boli Jonatán Pastirčák a Adam Matej alias duo Ink Midget & Pjoni. Nádej slovenskej experimentálnej a elektronickej scény sa v stredu večer prezentovala dvojicou skladieb. Ešte pred ich živým vystúpením si diváci v Divadle Heineken Tower Stage i ľudia pozerajúci priamy prenos na MeToo.sk mohli pozrieť nový film o tomto zoskupení z dielne Martiny Slovákovej.


VOICES.SK Hudobné úlety: INK MIDGET & PJONI

Moderátorka večera stihla vyspovedať aj módnu návrhárku Lenku Sršňovú, ktorá ju v stredu večer aj obliekla, a tiež druhého moderátora Ivana Ježíka. Ten divákom predstavil novú kampaň Voices s názvom Baterka, ktorá sa zameriava na ľudí starších ako 45 rokov, ktorí sa chcú zamestnať, no potrebujú s tým pomôcť.

Vrcholom večera bolo zrejme vystúpenie autorky Stely Brix, ktorú označujú ako najmladšiu slovenskú spisovateľku. Iba 12-ročná slečna na Voices Live 18 opísala svoje doterajšie tri knižné publikácie a divákom čo-to prezradila aj o tej nasledujúcej, ktorá zatiaľ nemá názov. Milovníčka tvorby Rakúšana Thomasa Brezinu si za svoje predstavenie vyslúžila obrovský potlesk. Nasledujúce podujatie Voices Live by sa malo konať v druhej polovici februára, zrejme opäť v bratislavskom Divadle Heineken Tower Stage.

--
Zdroj: SITA
Video (a foto): Martina Slováková

Súvisiaci interpreti: Para