Mária Čírová a jej nový singel Bez obáv ovládli slovenské rádia. Textársky sa pod skladbu podpísal Andy Ďurica, ktorý celú lyriku vytváral najmä prostredníctvom početných telefonátov medzi ním a Máriou.

"Mária je mladá talentovaná bytosť plná energie a osobne ju vnímam ako čistú dušu, ktorej, ako jednej z mála, môžu ľudia skutočne veriť, čo spieva. Zdá sa mi, že sa vo svojich piesňach na nič nehrá a to, čo spieva, je pravdivé. Preto aj text k skladbe Bez obáv je jednoducho o tom, že kým sme s ľuďmi, ktorých milujeme, tak jedine vtedy dokážeme prežiť život bez obáv."

"Možno to znie ako večné klišé, ale skúsme chvíľu fungovať na vlastnú päsť a som si istý, že toto klišé nám zrazu začne chýbať," zamyslel sa Ďurica.

V refréne sa Andy nechal inšpirovať slovami z manželského sľubu – v šťastí, nešťastí, v zdraví, chorobe. Život to však zariadil tak, že text vznikal v čase, kedy Mária Čírová ležala v nemocnici. "S Máriou sme spolu na horúcej linke lúštili, čo práve prežíva a akú by chcela novú pieseň. Refrén prišiel úplne ako blesk z jasného neba, až som musel zaparkovať a hneď jej chcel ho v sms-ke poslať. Som rád, že sa podarilo napísať niečo, čo snáď neznie ako univerzálna práca na kľúč a ešte viac ma teší, že sa v tom práve Mária sama našla."

"Ako textár nenápadne vkladám do každej piesne aj kúsok svojho súkromia, no v prvom rade sa snažím ušiť pesničku najmä na interpreta, ktorý ju bude spievať. Tu som chcel, aby to bol práve Máriin príbeh, aby vedela o čom spieva, a aby to bola silná pesnička o tom, ako jej najbližšie okolie dodáva istotu a energiu, vďaka ktorej môže žiť aj medzi búrkami v pohode a bez obáv," dodal s úsmevom Andy Ďurica.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR manažér Andyho Ďuricu.

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová