Speváčky Alicia Keys a Lady Gaga sa spoločne s ďalšími známymi osobnosťami zapoja do novej charitatívnej kampane s názvom Digital Life Sacrifice, v rámci ktorej sa v utorok, deň pred Svetovým dňom AIDS, odhlásia zo sociálnych sietí ako Facebook alebo Twitter. Celebrity sa znova pripoja až po tom, čo sa prostredníctvom tejto kampane podarí vyzbierať milión dolárov (v prepočte približne 756-tisíc eur) na podporu rodín postihnutých AIDS a vírusom HIV v Afrike a Indii.

Okrem Alicie Keys a Lady Gaga sa do tejto kampane zapoja aj Justin Timberlake, Usher, Jennifer Hudson, Ryan Seacrest, Kim a Khloe Kardashian, Elijah Wood, Serena Williams, Janelle Monáe a manžel Alicie Keys Swizz Beatz. Všetky tieto osobnosti nakrútili svoj posledný odkaz a taktiež sa objavia vo videu, v ktorom si ľahnú do rakvy. Tá predstavuje ich digitálnu smrť.

"Je dôležité ľudí šokovať, aby sa prebudili. Je to priamy a trochu sarkastický spôsob, ako získať pozornosť verejnosti," uviedla 29-ročná speváčka Alicia Keys, ktorá priznala, že žiadna z oslovených osobností jej účasť na tomto projekte neodmietla. "Bolo to síce náročné naplánovať, ale keď som s nimi už hovorila a povedala im, o čo ide, tak všetci súhlasili. Myslím si, že Lady Gaga sa samej podarí vyzbierať celú čiastku," dodala Keys, ktorá 14. októbra porodila svojmu manželovi syna Egypta Daouda Deana.

--
Zdroj: SITA
Foto: Yu Tsai - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, Lady Gaga