Britská hudobníčka PJ Harvey zverejnila na internete prvý singel z pripravovaného albumu Let England Shake. Pieseň s názvom Written On The Forehead obsahuje sample zo skladby Blood & Fire od legendárneho jamajského reggae producenta a speváka Winstona Holnessa známeho pod prezývkou Niney the Observer.

Štyridsaťjedenročná PJ Harvey nahrávala svoj ôsmy štúdiový album s producentom Johnom Parishom, s ktorým už vydala dve spoločné nahrávky - Dance Hall at Louse Point (1996) a A Woman a Man Walked By (2009).

Na Let England Shake, ktorý vyjde vyjde 14. februára 2011, spolupracovali taktiež producent Flood, bývalý člen kapely Nick Cave and the Bad Seeds Mick Harvey alebo belgický bubeník Jean-Marc Butty. Album sa sčasti nahrával v kostole v Dorsete.

"Neurčila som žiadne pravidlá. Boli sme jednoducho na veľmi dobrom mieste a bolo v nás v tom čase množstvo energie, intenzity a vitality. Bol to naozaj príjemný zážitok a myslím si, že tento album je preto plný energie," uviedla PJ Harvey, ktorá vydala svoj zatiaľ posledný sólový štúdiový album White Chalk v roku 2007.


PJ Harvey - Written On The Forehead

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Pjharvey.net
Audio: Soundcloud.com/pjharvey

Súvisiaci interpreti: PJ Harvey