Slovenská kapela IMT Smile nedávno ohlásila posledné tri koncerty pre tento rok. Na prvý z nich sa môžu tešiť fanúšikovia v Prahe už o necelé dva týždne. Na pódiu s nimi vystúpia český strieborný slávik Petr Kolář a speváčka Lenka Dusilová. Tá so "smajlami" odohrá aj predvianočné koncerty v Košiciach a Bratislave a dve ďalšie sólové vystúpenia.

Tohtoročné odovzdávanie cien Slávik 2010 bolo úspešné pre kapelu IMT Smile, ktorá získala bronzového slávika v kategórii Skupina roka, ale aj ich českého kolegu Petra Kolářa, ktorý sa stal strieborným Spevákom roka hneď za Karlom Gottom. Priazeň fanúšikov spoločne oslávia už 13. decembra v pražskej Incheba Aréne. Hostia Petr Kolář a Lenka Dusilová zaspievajú s IMT Smile známu skladbu Baroko, ktorú zložil Ivan Tásler na český album Richarda Müllera.

Odznejú však i ďalšie známe hity Mám krásny sen alebo Opri sa o mňa. Na pódiu sa k muzikantom pripojí i detský spevácky zbor, s ktorým naživo odpremiérujú vianočnú pesničku Najkrajšie Vianoce. Tú môžete stále sťahovať zdarma na titulke www.hudba.sk.

Slovenskí fanúšikovia sa na IMT Smile môžu tešiť 15. decembra v Košiciach a 17. decembra v Bratislave. Hosťami na oboch koncertoch budú Lenka Dusilová a československá skupina Popcorn Drama. Dusilová, ktorá na Slovensku nevystupuje často, spolu so svojím kontrabasistom Rasťom Uhríkom (Vertigo Quintet, Lanugo, Yvonne Sanchez) 16. decembra odohrá aj koncert vo Valašskom šenku v Nitre. 17. decembra stihne okrem koncertu s IMT Smile zahrať aj sólovo s gitarou v bratislavskom klube Music Gallery u Dežmára. Na týchto koncertoch odznejú Lenkine staršie skladby, ale aj jej nová tvorba z pripravovaného albumu, ktorý by mal vyjsť na jar 2011.

IMT Smile - predvianočné koncerty:

13. december - Praha, Incheba Aréna (+Petr Kolář, Lenka Dusilová)
15. decembra - Košice, Hala Cassosport (+Lenka Dusilová, Popcorn Drama)
17. decembra - Bratislava, Incheba hala C (+Lenka Dusilová, Popcorn Drama)

Lístky na predvianočné koncerty IMT Smile sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér turné.

--
Foto: Róbert Rybársky

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Lenka Dusilová