Trebišovsko-košická progresívna rocková formácia Harem Heroes sa v týchto dňoch chystá pokrstiť svoju prvotinu. Chlapci to zobrali s veľkou vervou, nakoľko krsty chystajú hneď dva. Prvý sa uskutoční v košickom klube Zebra Music pub už tento piatok 10. decembra, kapelu koncertne podporia aj košickí The Parentals a prešovskí Temple. Druhý krst je naplánovaný na 29. decembra v trebišovskom Športklube, kde opäť vystúpia The Parentals a domáca kapela Fictive Marry.

Na CD sa nachádza jedenásť skladieb so slovenskými a anglickými textami. Autorsky sa na nich podieľali všetci členovia, texty napísal spevá Ján Spišák. "Texty poukazujú na to, čo sa okolo nás reálne deje. Apelujú na súčasnú generáciu, aby sa prebudila a verila len vlastnému úsudku, bez vplyvu náboženského dogmatizmu či mocenských zámerov politikov," vysvetľuje hudobník známy aj ako líder košickej kapely Dilemma.

Hudobná stránka albumu odzrkadľuje obdobie predchádzajúcich dvoch rokov od vzniku kapely Harem Heroes až po súčasnosť. V jednotlivých skladbách je počuť, že muzikanti sa nechali inšpirovať viacerými hudobnými vplyvmi. Spoločným menovateľom je však mainstreamovými rádiami nepokazená, rockovo-metalová dravosť nesúca sa celým albumom. Najväčšími ťahákmi albumu sú anglicky spievaná a nekompromisná skladba Rust to Dust a slovenská, melodicky nápaditá pieseň V ríši skla je tma. Obe si môžete vypočuť na webstránke Haremheroes.sk. Ďalšie skladby (Naivný sen, Lost in Zion, Tvoje nové lži, Stratená modlitba) nájdete v profile kapely na www.hudba.sk/harem-heroes.

Kapela Harem Heroes vznikla v druhej polovici roka 2008, keď sa k trebišovskému inštrumentálnemu triu Milan Porhinčák (gitara), Tomáš Benetín (basa) a Rudolf Süč (bicie) - pridal Košičan Ján Spišák, ktorý dodal chýbajúcu vokálnu zložku. Hneď od prvých momentov bolo jasné, že toto spojenie jednoducho funguje. Kapela krátko po sformovaní nahrala svoje prvé demo a začala pravidelne koncertovať.

Začiatkom roka 2010 Harem Heroes utlmili svoje koncertné aktivity a zavreli sa do nahrávacieho štúdia. Výsledkom snahy je debutový eponymný album, ktorý vyšiel v belgickom vydavateľstve Tibidabo Records v októbri 2010. CD obsahuje 12-stránkový booklet s textami skladieb.

Tracklist albumu Harem Heroes:

1. Bohovia vraj neklamú (Overture) (2:40)
2. V ríši skla je tma (3:51)
3. Rust to Dust (3:22)
4. F5S (4:02)
5. Naivný sen (2:44)
6. Lost in Zion (4:33)
7. Kundalini (2:51)
8. Tvoje nové lži (4:44)
9. Broken Words (4:20)
10. Stratená modlitba (2:36)
11. Bohovia vraj neklamú (All inclusive) (7:19)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Čižmárik. Viac na www.haremheroes.sk.

Súvisiaci interpreti: Harem Heroes