Americká popová skupina Black Eyed Peas sa s hitom The Time (Dirty Bit) dostala na vrchol britského singlového rebríčka. Na čelo sa im podarilo dostať s piatou skladbou kariéry, keď v minulosti mali na jednotke piesne Where Is the Love?, Boom Boom Pow, I Gotta Feeling a Meet Me Halfway.

Posledné tri hity pochádzajú z ich úspešného albumu The E.N.D. (2009). Novinka The Time (Dirty Bit) sa nachádza na čerstvom albume Black Eyed Peas s názvom The Beginning (2010).

Na druhej priečke štartuje v UK Charte iba 10-ročná speváčka Willow so skladbou Whip My Hair. Willow je dcérou hollywoodskej hereckej dvojice Willa Smitha a jeho manželky Jady Pinkett Smith. S otcom si zahrala napríklad vo filme Som legenda (2007).

Willow rozbehla kariéru speváčky podpísaním zmluvy s vydavateľstvom Roc Nation, ktorému šéfuje raper Jay-Z. Prostredníctvom Roc Nation by v roku 2011 mala vydať debutový štúdiový album. Z dvojky na trojku klesla v rebríčku speváčka Ellie Goulding so skladbou Your Song. Tá je coververziou 40 rokov starej balady Eltona Johna a čoskoro 24-ročná Goulding s ňou uspela najmä preto, že pieseň v jej podaní použili v reklame.

Ďalšie dve priečky obsadila barbadoská hviezda Rihanna. Na štvorke má hit What's My Name? a na päťke skladbu Only Girl (In The World). Dvadsaťdvaročná speváčka má v Top 10 dokonca aj tretiu skladbu. Na sedmičke sa totiž nachádza pieseň Who's That Chick, pod ktorou je okrem Rihanny podpísaný francúzsky hudobník David Guetta.


Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)


Willow Smith - Whip My Hair

V britskom rebríčku albumov už štvrtý týždeň kraľuje popová skupina Take That s nahrávkou Progress (2010). Už počas prvého týždňa v UK Charte s ňou prekonali niekoľko rekordov. Tento album sa stal napríklad na Britských ostrovoch v rámci prvých siedmich dní najpredávanejším za posledných 13 rokov. Za prvé tri týždne si ho v ich domovskej krajine legálnym spôsobom zadovážilo už viac ako 900-tisíc ľudí. Prvým singlom z nahrávky Progress je skladba The Flood, album obsahuje celkovo 11 piesní.

Na druhú priečku v UK Charte sa posunul kanadský spevák Michael Bublé s viac ako rok starou nahrávkou Crazy Love (2009). Tridsaťpäťročný držiteľ dvoch cien Grammy s ňou boduje už 60 týždňov, no u Britov jej popularita ani zďaleka neklesá. Na rok 2011 spevák nový štúdiový album neplánuje, no chystá sa zmeniť svoj súkromný život. V apríli sa totiž chystá oženiť s herečkou a modelkou Luisanou Lopilato.

Z dvojky na trojku v rebríčku klesol 26-ročný anglický spevák Olly Murs s debutovou eponymnou nahrávkou. Produkt šiestej série súťaže The X Factor na ňu zaradil 12 skladieb, vrátane úspešných singlov Please Don't Let Me Go a Thinking of Me. Rihanne aktuálne patrí štvrtá priečka za album Loud (2010). Prvú päťku uzatvára boyband JLS s albumom Outta This World (2010). Do Top 10 tentoraz neprenikla žiadna novinka, najvyššie, na 37. priečku, sa z nových nahrávok dostala skupina mníchov s názvom Priests s vianočnou nahrávkou Noel (2010).

Britský rebríček singlov (5. decembra 2010 - 11. decembra 2010):

1. Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
2. Willow - Whip My Hair
3. Ellie Goulding - Your Song
4. Rihanna featuring Drake - What’s My Name?
5. Rihanna - Only Girl (In The World)
6. Far East Movement - Like A G6
7. X Factor Finalists - Heroes
8. Olly Murs - Thinking Of Me
9. David Guetta featuring Rihanna - Who’s That Chick
10. Nicole Scherzinger - Poison

Britský rebríček albumov (5. decembra 2010 - 11. decembra 2010):

1. Take That - Progress
2. Michael Bublé - Crazy Love
3. Olly Murs - Olly Murs
4. Rihanna - Loud
5. JLS - Outta This World
6. Susan Boyle - The Gift
7. Kings of Leon - Come Around Sundown
8. Bon Jovi - Greatest Hits
9. Black Eyed Peas - The Beginning
10. Andre Rieu a Johann Strauss Orchestra - Moonlight Serenade

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/blackeyedpeas

Súvisiaci interpreti: Black Eyed Peas