Indie-rock'n'rollová kapela Talkshow sa v roku 2010 pokúsila preraziť v zahraničí, no v silnej konkurencii dosiahla len čiastočné úspechy. V novom roku chce skupina nazbierať nové sily a predstaviť niekoľko nových skladieb, s ktorými sa Bratislavčania práve tento mesiac chystajú do štúdia.

"Rok 2010 hodnotím pozitívne aj negatívne. Pozitívne v tom, že sa nám klip ku skladbe These Lights dostal na MTV a je tam už skoro rok, aj vyhral nejaké hitparády vonku. Veľa sme hrali na Slovensku aj v Čechách, či už v kluboch alebo na festivaloch, náš album (stiahni TU) si sťahujú ľudia v Rusku aj v Kalifornii, ale v konečnom dôsledku je to asi aj tak na hovno, pretože sme stále len kapela zo Slovenska, ktorú kvôli tomu nikdy nebude zastupovať žiadna veľká agentúra alebo label," sťažuje sa na prístup ľudí z hudobného priemyslu spevák Andreas Imrich.

"To isté aj médiá, z rádií nás, keďže 'spievame po anglicky', doma zahrá len Rádio_FM, za čo mu patrí veľká vďaka. Vonku je to podobne, prvé, čo sa ťa spýtajú 'kto ťa chlapečku zastupuje, kto je tvoj agent, tvoj label, bla bla bla...' - je mi z toho dosť zle, ale možno práve vďaka tomu sme sa na to nevysrali a ideme ďalej," pokračuje hudobník a kriticky hodnotí aj niektoré z minuloročných koncertov: "Osobne ma dosť sklamal koncert Kasabian na festivale Sziget, mali veľmi zlý zvuk a bola to nuda. A to tú kapelu počúvam od prvého albumu. To isté aj Muse, čakal som niečo lepšie."


Talkshow - These Lights

"Na druhej strane ma úplne potešili Interpol, ich koncert som si fakt dobre užíval. Bolo tiež príjemné stráviť večer v spoločnosti pánov z Limp Bizkit v Rakúsku na jednom festivale. Vidieť Wesa Borlanda piť borovičku bolo veľmi zábavné. Čo sa týka domácej scény, tak vyšli albumy The Swan Bride, Billy Barman a From Our Hands, to sú pre mňa tri naj albumy zo Slovenska, čo sa týka tej našej mladej scény. Veľmi ma tiež potešilo, že vznikli dva nové festivaly Easthetic a Grape. Na obidvoch som bol a ich úroveň je na prvýkrát fakt vysoká. Uvidíme, čo prinesú tento rok, ale vopred sa na ne teším. Taktiež na Pohodu, keďže minulý rok som ju nestihol," zhrnul Andreas veci, ktoré ho v roku 2010 najviac potešili.

"Plánov je veľa, ale ako sa vraví - nekrič hop, kým si nepreskočil. Čiže jediné, čo môžem zatiaľ pre 2011 povedať, je to, že ideme do štúdia teraz v januári nahrávať 3-4 veci, ktoré znejú brilantne, tak uvidíme, čo to prinesie. Chceli sme producenta z vonku, ale nezohnali sme na to peniaze, tak si to budeme musieť znova celé spraviť sami. Čo je v našom prípade momentálne asi tá najlepšia voľba," prezradil spevák. "Touto cestou chcem tiež poprosiť ľudí, aby chodili na koncerty, či už naše alebo iné domáce, lebo sú fakt dobré a zas tak veľa nestoja."

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Talkshow