Barbadoská speváčka Rihanna sa udržala so svojou piatou štúdiovkou Loud (2010) na čele britského rebríčka albumov. Nahrávka obsahuje hity Only Girl (In the World) a What's My Name, ktoré sa momentálne oba nachádzajú v Top 10 singlového rebríčka, pričom druhá menovaná skladba je na prvej priečke.

Vďaka skladbe What’s My Name, v ktorej hosťuje kanadský raper Drake, sa Rihanna stala vôbec prvou ženskou sólovou interpretkou v histórii UK Chartu, ktorej single sa v piatich po sebe nasledujúcich rokoch umiestnili na prvom mieste. Pred ňou sa to podarilo len jedinému sólovému interpretovi a tým bol v 50. rokoch minulého storočia Elvis Presley.

22-ročná speváčka sa v roku 2007 umiestnila na prvom mieste so skladbou Umbrella, v roku 2008 s Take A Bow, o rok neskôr hosťovala v singli Run This Town amerického rapera Jay-Z a vlani sa dostala na vrchol rebríčka s piesňou Only Girl (In The World), ktorá sa v aktuálnom vydaní UK Chartu nachádza na deviatej priečke. Rihanna má okrem dvoch vlastných singlov momentálne v Top 10 aj tretie zastúpenie, keď na 10. priečke figuruje pieseň Davida Guettu Who's That Chick, v ktorej speváčka hosťuje.


Rihanna - What's My Name? (feat. Drake)

V rebríčku albumov sa z tretej na druhú priečku dostal raper Plan B s nahrávkou The Defamation of Strickland Banks (2010), naopak z dvojky na trojku klesli Take That s nahrávkou Progress (2010). Na štvorke sa nachádza americký spevák a producent Cee Lo Green a jeho tretí sólový album The Lady Killer (2010). Tejto nahrávke patrila minulý týždeň až 13. priečka, pričom jej doteraz najvyšším umiestnením bolo deviate miesto. Prvú päťku uzatvára nahrávka Sigh No More (2009) od skupiny Mumford & Sons, ktorá sa pred týždňom umiestnila o jednu priečku nižšie. Do Top 10 sa podarilo dostať aj speváčke Rumer s albumom Seasons Of My Soul, ktorý sa minulý týždeň nachádzal až na 21. mieste. Do Top 100 britského rebríčka sa tentoraz nedostala žiadna novinka.

Medzi singlami Rihanna vytlačila z prvej na druhú pozíciu víťaza súťaže X Factor Matta Cardlea a jeho singel When We Collide, ktorý je coververziou piesne škótskej skupiny Biffy Clyro. Tretiu priečku obhájila americká hip-popová skupina The Black Eyed Peas s piesňou The Time (Dirty Bit). Z jedenástej pozície sa až na štvorku dostala speváčka Katy B so skladbou Lights On, v ktorej hosťuje raperka Ms Dynamite. Prvú päťku uzatvára pieseň Do It Like A Dude skladateľky a speváčky Jessie J, ktorej minulý týždeň patrila až 18. pozícia. K postupu 22-ročnej rodáčky z Redbridge prispel aj fakt, že ju redaktori BBC minulý týždeň zvolili za hudobného nováčika roka 2011.


Katy B - Lights On (feat. Ms Dynamite)

Britský rebríček albumov (2. januára 2011 - 8. januára 2011):

1. Rihanna - Loud
2. Plan B - The Defamation of Strickland Banks
3. Take That - Progress
4. Cee Lo Green - The Lady Killer
5. Mumford & Sons - Sigh No More
6. Rumer - Seasons Of My Soul
7. Tinie Tempah - Disc-overy
8. Ellie Goulding - Lights
9. Katy Perry - Teenage Dream
10. Kings Of Leon - Come Around Sundown

Britský rebríček singlov (2. januára 2011 - 8. januára 2011):

1. Rihanna featuring Drake - What’s My Name
2. Matt Cardle - When We Collide
3. The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
4. Katy B featuring Ms Dynamite - Lights On
5. Jessie J - Do It Like A Dude
6. Ellie Goulding - Your Song
7. Katy Perry - Firework
8. Far East Movement featuring The Cataracs & Dev - Like A G6
9. Rihanna - Only Girl (In The World)
10. David Guetta featuring Rihanna - Who's That Chick

Informáciu zverejnila webová stránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Rihannadaily.com

Súvisiaci interpreti: Rihanna