Americká blues-rocková skupina The Black Keys zrušila naplánované koncerty na Novom Zélande, v Austrálii a časť marcových vystúpení v Európe. Ako dôvod vo svojom oficiálnom vyhlásení uviedla vyčerpanie. "Náročné koncertovanie a promo aktivity kapelu vyčerpali a preto si musíme dať prestávku," uviedla skupina v stanovisku na oficiálnej webovej stránke theblackkeys.com.

Obaja členovia formácie, Dan Auerbach a Patrick Carney, poďakovali fanúšikom za podporu a za to, že sa pričinili o úspech ich ostatného štúdiového albumu Brothers (2010). Platňa, ktorej prvý singel Tighten Up produkoval Danger Mouse (Gnarls Barkley), je podľa magazínu Rolling Stone druhým najlepším albumom vydaným v roku 2010.

The Black Keys majú štyri nominácie na Grammy a to v kategóriách Najlepší rockový výkon dua alebo skupiny za spomínanú skladbu Tighten Up, Najlepší rockový inštrumentálny výkon za pieseň Black Mud, Najlepšia rocková pieseň opäť za skladbu Tighten Up a napokon v kategórii Najlepší alternatívny album za Brothers. Skupina pôsobí na scéne od roku 2001 a na konte má šesť štúdiových albumov.


The Black Keys - Tighten Up


The Black Keys - Next Girl


Black Keys - Too Afraid To Love You live

--
Zdroj: SITA
Foto: James Carny - Theblackkeys.com, Myspace.com/theblackkeys

Súvisiaci interpreti: The Black Keys