Kapela Inekafe musela pre chorobu gitaristu Mária "Waya" Praženca a speváka Vratka Rohoňa prerušiť aktuálne slovensko-české koncertné turné. Vystúpenie v Brne, ktoré mala skupina odohrať včera (18.1.), preložili na 9. februára a koncert v Banskej Bystrici naplánovaný na 20. januára sa bude konať v náhradnom termíne 8. februára.

"Je nám to samozrejme nesmierne ľúto a takisto nám to narobilo dosť starostí, ale život takéto situácie prináša. Všetky zakúpené vstupenky na tieto dva koncerty ostávajú samozrejme naďalej v platnosti a umožnia ich majiteľom vstup na koncerty v nových termínoch. Vlastník vstupenky, ktorému nový termín koncertu nevyhovuje, ju môže vrátiť na mieste jej zakúpenia v pobočkách Ticketportalu v oboch republikách, kde mu bude vrátená suma v plnej výške,“ uviedla skupina na oficiálnej stránke Inekafe.sk.

Po vynútenej prestávke by v turné mali pokračovať koncertom v Banskej Bystrici v piatok 21. januára. Skupina Inekafe v rámci svojich približne jedenapolhodinových vystúpení zahrá najväčšie hity, ale aj novinky z pripravovaného albumu, na ktorom momentálne pracuje. Na turné oslavuje skupina 15 rokov od založenia v roku 1995, odkedy vydala sedem štúdiových albumov - Kachny (1996), Situácia (1997), Vitaj (1998), Čumil (1999), Je tu niekto? (2000), Príbeh (2001) a Bez udania dôvodu (2003). Okrem toho vydali DVD Live In Praha (2009) a vlani výberovku Najlepších 15 rockov (1995-2010) - Best of.

Aktualizované termíny a miesta koncertov Inekafe Tour 2011:

21. januára - Banská Bystrica, ECC - hosť: Zoči voči
22. januára - Košice, Jumbo - hosť: Retarded Fish
24. januára - Košice, Jumbo - hosť: Podfuck
27. januára - Bratislava, MMC - hostia: Horská chata, Rust2Dust
28. januára - Bratislava, MMC - hostia: Rybičky 48, For My Pleasure
29. januára - Bratislava, MMC - hostia: Forent, Leave This Behind
31. januára - Bratislava, MMC - hostia: Borra, The Paranoid
1. februára - Bratislava, MMC - hostia: Vanilla Club, Voice Of Horse
8. februára - Banská Bystrica, ECC - hosť: Unisex
9. februára - Brno, Fléda - hosť: The Rest

Čakanie na koncerty si môžete skrátiť pri rozhovore s Vratkom a fotoreportáži z tretieho koncertu Inekafe Tour 2011.

--
Zdroj: SITA
Foto: Tomáš Lacika

Súvisiaci interpreti: Inekafe